Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Τι απαντούν Κ. Ασκούνης και Δ. Κάρναβος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τα air condition στο ΕΕΕΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την τοποθέτηση air condition στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Καλλιθέα.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο Δήμος Καλλιθέας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ανέφερε ότι επισκέφθηκε απροειδοποίητα το ΕΕΕΕΚ, όπου είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο, και είδε πως τα κλιματιστικά δεν έχουν τοποθετηθεί.

«Τα κλιματιστικά είναι στις κούτες τους. Τέσσερις μήνες μετά. Κάνω έκκληση σε αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση. Μη θεωρείτε ότι θα μου δώσετε “πόντους”. Θεωρήστε ότι τη δωρεά έκανε κάποιος από τους ολιγάρχες που χρηματοδοτεί την προπαγάνδα σας. Μόνο τοποθετήστε τα air condition ΤΩΡΑ. Τα παιδιά κρυώνουν και φτάσαμε στον Φεβρουάριο. Λίγη ανθρωπιά, έστω και αργά», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης, μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καλλιθέας, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ο Προέδρος του Σύριζα κ. Κασσελάκης, όντως μετά την επίσκεψή του στο ΕΕΕΕΚ στις 27/9/2023, προχώρησε άμεσα σε δωρεά δύο πολυμηχανημάτων γυμναστικής για την αίθουσα ψυχοκινητικής γυμναστικής τα οποία είναι τοποθετημένα και λειτουργούν.

Επιπλέον δώρισε 8 air condition τα οποία είναι σε αναμονή τοποθέτησης.

Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Καλλιθέας είναι αρμόδιος για την συντήρηση των σχολικών μονάδων της περιφέρειας του, συνεπώς και επισπεύδον φορέας για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εγκατάστασης.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι μετά από τρία χρόνια χωρίς τεχνικό πρόγραμμα για τα σχολεία και μετά από καθυστερήσεις, ο Δήμος Καλλιθέας εγκατέστησε εργολάβο στις 20/9/2023, που για το συγκεκριμένο σχολείο προβλεπόντουσαν οι εξής εργασίες:

  • Διαχωρισμός και διαμόρφωση αιθουσών.
  • Αλλαγή κουφωμάτων με νέα κουφώματα ασφαλείας με θερμοδια-κοπή.
  • Έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και έκδοση Υπεύθυνης Δή-λωσης Ηλεκτρολόγου.
  • Αλλαγή μέρους της σκεπής.

Στις 5/10/2023 το σχολείο ενημέρωσε με έγγραφό του τον Δήμο Καλλιθέας για την δωρεά του κ. Κασσελάκη και ζητούσε την εγκατάσταση των 8 air condition. Με εντολή του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κώστα Ασκούνη οι υπηρεσίες κινήθηκαν τάχιστα και με προτεραιότητα στο συγκεκριμένο σχολείο, έχουν προβεί ήδη στις παρακάτω εργασίες:

  • Έχει πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός και η διαμόρφωση των αιθουσών.
  • Έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα ασφαλείας με θερμοδιακοπή.
  • Έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτρολογικός έλεγχος και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης νέου δικτύου και ηλεκτρολογικού πίνακα.
  • Έχει εκδοθεί η υπεύθυνη δήλωση του ηλεκτρολόγου.

Έχει κατατεθεί στον ΔΕΔΔΗΕ στις 23/1/2024 φάκελός για επαύξηση της τάσης από δίκτυό του, ενέργεια απαραίτητη, για να είναι λειτουργική και ασφαλής η συνολική εγκατάσταση του σχολείου.

Ο Δήμος Καλλιθέας παρακολουθεί στενά την πορεία εργασιών και διαδικασιών καθώς και την εξέλιξη της πορείας του αιτήματος προς τον ΔΕΔΗΕ μέσω της ειδικής πλατφόρμας που διαθέτει.

Ο Δήμος Καλλιθέας θέλει να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του Σύριζα κ. Κασσελάκη για την δωρεά του αυτή.

Ο Αντιδήμαρχος Εμιρζάς Ιωάννης».

Ανακοίνωση Δ. Κάρναβου

Ανακοίνωση εξέδωσε και η προηγούμενη ηγεσία του Δήμου Καλλιθέας, υπό τον Δημήτρη Κάρναβο, στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

«Στις 20/9/2023 υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης συντήρησης των σχολικών κτιρίων μετά από διεθνή διαγωνισμό που προηγήθηκε και είχε προκηρυχθεί το Νοέμβριο του 2022.
Πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας, όπως είχε ειπωθεί από το ίδιο τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο και στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η συντήρηση του ΕΕΕΕΚ και οι εργασίες που έπρεπε να διενεργηθούν.

Την εβδομάδα που ακολούθησε τεχνικοί του Δήμου Καλλιθέας καθώς και του αναδόχου είχαν επισκεφθεί το σχολείο και προγραμμάτισαν την εκκίνηση των εργασιών διαχωρισμού και διαμόρφωσης αιθουσών για το Σαββατοκύριακο 30/9/2023 και 1/10/2023.

Έως 31/12/2023 ολοκληρώθηκαν οι περισσότερες εργασίες που αφορούσαν: 1) Αλλαγή κουφωμάτων με νέα κουφώματα ασφαλείας με θερμοδιακοπτη. 2) Έλεγχο ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου τα οποία θα εξυπηρετούσαν την εγκατάσταση των 8 air condition, δωρεά του κ. Κασσελάκη για την οποίο ο Δήμος Καλλιθέας ενημερώθηκε στις 5/10/2023 με έγγραφο του σχολείου.

Ακολούθως αναμέναμε τις σχετικές ενέργειες από τον ΔΕΔΗΕ ώστε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των air condition , οι οποίες, ως γνωστόν, απαιτούν κάποιο χρονικό διάστημα .
Με βάση την ενημέρωση που έχουμε από την νέα διοίκηση του Δήμου η εγκατάσταση αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Γεώργιος Κουτσογιάννης
“σκιώδης” Αντιδήμαρχος Παιδείας».

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση του ΚΚΕ για Tae Kwon Do και Πλατεία Νερού

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ