Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

“Ανάσα” ζωής στον Υμηττό από τη δενδροφύτευση 15.000 δέντρων του Δήμου

Με συνολικά 15.000 νέα δέντρα ενισχυσαν τον πνεύμονα πρασίνου του Υμηττού οι δεκάδες μαθητές και εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Γλυφάδας για την συνέχιση των δράσεων δεντροφύτευσης στους πρόποδες του βουνού.

Στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Μαρτίου, σε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, κάτοικοι της πόλης, κάθε ηλικίας, φύτεψαν 15.000 δέντρα στο πλαίσιο του αγώνα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στον Υμηττό.

Η επόμενη εκστρατεία δεντροφύτευσης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή του μήνα, στις 31 Μαρτίου.

Οι δράσεις αυτές, σε συνδυασμό με το ευρύτατο πρόγραμμα αναπλάσεων που εφαρμόζεται στην πόλη, δημιουργούν μια πραγματική όαση και έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για όλη την Αττική.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε: «Τους τελευταίους μήνες συνολικά στις δεντροφυτεύσεις που έχουμε πραγματοποιήσει μαζί με τους εθελοντές και τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας, έχουμε προσθέσει περισσότερα από 15.000 νέα δέντρα στον Υμηττό μας. Θα συνεχίσουμε με αντίστοιχο ρυθμό μαζί βέβαια με τη δέσμευση ότι όλα τα νέα δέντρα θα τα φροντίζουμε και θα τα ποτίζουμε σε τακτική βάση».

Διαβάστε επίσης: Το 2026 – 2027 θα υποδεχτεί τους πρώτους μαθητές το Πρότυπο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ