Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Δυναμικό comeback της Τίνας Καφατσάκη

Μετά από ένα «διάλειμμα» 4 ετών, η Τίνα Καφατσάκη επιστρέφει στα αυτοδιοικητικά δρώμενα όχι μόνο ως δήμαρχος Ζωγράφου, αλλά και ως μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Η κυρία Καφατσάκη κατήλθε στις εκλογές της ΚΕΔΕ, που διενεργήθηκαν το περασμένο Σάββατο, με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και εξελέγη στο ΔΣ της Ένωσης με 62 ψήφους.

Να σημειωθεί ότι είναι η μόνη γυναίκα δήμαρχος που εξελέγη στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Τίνα Καφατσάκη: Έλλειμμα Δημοκρατίας η υπό-εκπροσώπηση των γυναικών στα Δημοτικά Συμβούλια

Το γεγονός ότι μόνο δύο γυναίκες (σσ η Τίνα Καφατσάκη ως δήμαρχος και η Μερόπη Υδραίου, ως δημοτική σύμβουλος Κεντρικής Κέρκυρας, με τον συνδυασμό του Λάζαρου Κυρίζογλου) εξελέγησαν στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, θίγει με δήλωσή της η κυρία Καφατσάκη, τονίζοντας ότι η υπό-εκπροσώπηση των γυναικών στα Δημοτικά Συμβούλια αναδεικνύει έλλειμμα Δημοκρατίας.

Ακολουθεί η δήλωση της Τίνας Καφατσάκη

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο εγγύτερος στους πολίτες θεσμός, καλείται να αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα των πόλεων και ταυτόχρονα οφείλει να παράγει λύσεις και πολιτικές Βιώσιμης ανάπτυξης και ισότητας για όλες και όλους. Στο χώρο αυτό η υπό-εκπροσώπηση των γυναικών στα Δημοτικά Συμβούλια, διαχρονικά, δεν αποτελεί απλώς ένα πρόβλημα της πολιτικής ζωής του τόπου, αλλά αναδεικνύει έλλειμμα Δημοκρατίας. Η ισχνή συμμετοχή των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η απουσία της φωνής τους, της εμπειρίας και του βιώματός τους στο σχεδιασμό οποιαδήποτε τοπικής πολιτικής, αποκλείει από τη δημόσια ζωή σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας. Οφείλουμε να φέρουμε μια ουσιαστική αλλαγή στην Αυτοδιοίκηση που μπορεί να ενώνει και να εκφράζει τις σημερινές ανάγκες ΟΛΩΝ των πολιτών. Για να μπορέσουν οι πόλεις μας να εξασφαλίσουν ένα ανθεκτικό παρόν και ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Διαβάστε επίσης: Εμφατική επανεκλογή Κυρίζογλου στην προεδρία της ΚΕΔΕ

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ