Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

ΛΑΕ-ΑΑ: 8 Μάρτη 2024 – Αγωνιζόμαστε Για Πραγματική Ισότητα, Για Τις Ζωές Και Τα Δικαιώματά Μας!

Ανακοίνωση για την 8η Μαρτίου, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της παράταξης, Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η φετινή 8η Μάρτη συμπίπτει με μια ιστορική επίθεση στα κεκτημένα των γυναικών, όπως και ολόκληρης της κοινωνίας. Οι γυναίκες βιώνουν διπλά την κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την εργοδοτική ασυδοσία και την εργασιακή ζούγκλα που έχουν δημιουργήσει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιταχύνει κυνικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι οι γυναίκες που βιώνουν το μεγαλύτερο βάρος της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών σχέσεων, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, τωνκαταχρηστικών απολύσεων, της ανεργίας.

Η ανεξέλεγκτη ακρίβεια και η πλήρης διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών έχουν αφήσει τις γυναίκες απροστάτευτες, να αντιμετωπίζουν μαζικά προβλήματα επιβίωσης. Η διάλυση του ΕΣΥ και η ιδιωτικοποίηση των πάντων επιβαρύνουν ακόμη παραπάνω τις γυναίκες που κατά βάση εκπληρώνουν καθήκοντα φροντίδας.

Οι γυναίκες είναι εργαζόμενες, φοιτήτριες και σπουδάστριες.
Αντιμετωπίζουν με βάναυσο τρόπο τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, την ακρίβεια και θα αντιμετωπίσουν τις δραματικές επιπτώσεις της επαίσχυντης προσπάθειας να θεσπιστούν ιδιωτικά πανεπιστήμια και να διαλυθεί η δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση κατά παράβαση του αρ. 16 του Συντάγματος.

Ταυτόχρονα, πληθαίνουν τα εγκλήματα της έμφυλης βίας και οι γυναικοκτονίες. Η έλλειψη σοβαρών πολιτικών αντιμετώπισης της έμφυλης βίας είναι συνειδητή από την κυβέρνηση που συντηρεί το πλέγμα εκείνο το κρατικών μηχανισμών και πρακτικών που αφήνουν ατιμώρητη την έμφυλη, ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία. Οι μηχανισμοί της αστυνομίαςπαρουσιάζονται συχνά από εντελώς απρόθυμοι, μέχρι προκλητικοί, αφού συγκαλύπτουν και θάβουν τις καταγγελίες, εγκλωβίζοντας τις γυναίκες σε περιβάλλοντα βίας και κακοποίησης. Ο νόμος της κυβέρνησης για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια είναι και αυτός στοιχείο μιας τέτοιαςαντίληψης που οι γυναίκες που ζουν σε τέτοια, απειλητικά και για τα παιδιά περιβάλλοντα, στερούνται τη δυνατότητα να απομακρυνθούν μέχρινα είναι αργά.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι εξελίξεις λαμβάνουν χώρα σε ένα διεθνές πλαίσιο ανησυχητικής έκτασης της έμφυλης βίας και σοβαρής κοινωνικής οπισθοδρόμησης, που απειλούνται σοβαρά θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών όπως αυτό της άμβλωσης. Η δύση, οι ΗΠΑ και οι χώρες της ΕΕ παραβιάζουν σε ακραίο βαθμό ανθρώπινα δικαιώματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και ακόμη και άμαχου πληθυσμού, γυναικών και παιδιών στη Γάζα, στηρίζοντας την γενοκτονία που πραγματοποιεί το κράτος του Ισραήλ. Σταθερά επενδύουν σε ακροδεξιές και συντηρητικές δυνάμεις για την στήριξη των πολιτικών τους.

Στις 8 του Μάρτη στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των γυναικών, στο πλάι του αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Παλεύουμε για πραγματική ισότητα στη ζωή και την εργασία, για ζωή με δικαιώματα!
Για προστασία των θυμάτων έμφυλης βίας και κακοποίησης Για τη γυναικεία χειραφέτηση και μια κοινωνία χωρίς σεξισμό, καταπίεσηκαι εκμετάλλευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ