Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Τιμή και συγκίνηση στην εκδήλωση για τον Ν. Φώσκολο

Πλήθος κόσμου συγκέντρωσε η εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Νίκου Φώσκολου,  που πργματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Ηλιούπολης και τη Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού Ηλιούπολης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική προσωπικότητα του Νίκου Φώσκολου, στους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του Ηλιουπολίτη δημιουργού, ενώ επεσήμανε τη μεγάλη αξία του δημιουργού και ανθρώπου Νίκου Φώσκολου, αναφερόμενος σε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του όπως είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα, η σπάνια εργατικότητά του που μπορούν να «δείξουν» το δρόμο για τις επόμενες γενιές.

Κατόπιν, η Συντονιστική Επιτροπή Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Ηλιούπολης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος -αποτελούμενη από τους Δημήτρη Καλαντίδη, Μαρία Παπαφράγκου και Μάνο Πολυκρέτη, ο οποίος είχε και την όλη ιδέα της διοργάνωσης- παρουσίασαν ευσύνοπτα το έργο της Λέσχης Ηλιούπολης, ανέλυσαν τους λόγους που προέκυψε αυτή η αφιερωματική βραδιά και κάλεσαν στο βήμα τον πανεπιστημιακό και συγγραφέα Στάθη Βαλούκο αλλά και τον συγγραφέα και κριτικό κινηματογράφου κο Δημήτρη Κολιοδήμο, οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους, φώτισαν πολύπλευρα το έργο του μεγάλου δημιουργού.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κακαβάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στον κόσμο και μίλησε συνοπτικά για τη διαχρονική αξία του Νίκου Φώσκολου, τις σημαντικές ευκαιρίες που έδωσε στον καλλιτεχνικό κόσμο λόγω των μεγάλων του επιτυχιών, ενώ σημείωσε ότι ο Νίκος Φώσκολος θα έπρεπε σήμερα να διδάσκεται.

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η παρουσία της κορυφαίας Ελληνίδας τραγουδίστριας Κλειώς Δενάρδου, η οποία ερμήνευσε τραγούδια από τις ταινίες αλλά και άλλα αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Φώσκολου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής και πρόεδρος του Σ.Ε.Η. Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωσταντάτος, η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης Δήμητρα Κορμά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κάρολος Ιταλός, η αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριακή Μαρή, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραβαγγέλης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς και αρκετοί ηθοποιοί.

Εκ μέρους της οικογένειας Φώσκολου παρευρέθησαν και τίμησαν την εκδήλωση η κόρη του Νίκου Φώσκολου Ντέλλα μετά του συζύγου της Λίνου Χριστοδούλου και του υιού τους Νίκου, καθώς και η τελευταία σύζυγος του Νίκου Φώσκολου, Τόνια Βυθούλκα.

Διαβάστε επίσης: Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης: «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» προβάλλεται στις 10/3

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ