Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Στον τελικό του Young Business Talents 3 μαθητικές ομάδες

Στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού Young Business Talents (ΥΒΤ), που διεξάγεται την Παρασκευή 22 Μαρτίου, θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του 3ου Λυκείου Ν. Σμύρνης (Νικομηδείας).

Τρείς ομάδες μαθητών κατάφεραν να επιτύχουν τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό:

  1. DREAMTEAMNS (θέση 7η) με τους μαθητές: Κατωπόδης Σπύρος, Κατσίκης Περικλής και Διαμαντάκος Προκόπης – Μάριος.
  2. HΑΝGOVER (θέση 10η) με τους μαθητές: Πέππας Γιώργος, Γκαργκάσουλα Πανωραία – Μαρία, Τορομάνης Γιώργος και Γεωρμά Ελευθερία.
  3. BUSINESSMEN4 (θέση 17η) με τους μαθητές: Καραντζιάς Παναγιώτης, Ταλούμης Μάριος και Ταλούμης Σωκράτης παρόλο που τερμάτισε μέσα στις 24 καλύτερες ομάδες δεν θα συμμετέχει στον τελικό λόγω περιορισμού των διοργανωτών.

Υπεύθυνη σύμβουλος – συντονίστρια των μικρών επιχειρηματιών για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό είναι η Φωτεινή Στεργιοπούλου, Οικονομολόγος – καθηγήτρια του σχολείου.

Εισηγητές του καινοτόμου προγράμματος Young Businness Talents (YBT) στα σχολεία της πόλης είναι ο διευθυντής του 3ου Λυκείου, Κωνσταντίνος Μιχαλακόπουλος και ο Ηλίας Σώζος (εντεταλμένος σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού) ο οποίος δήλωσε:

«Χαρούμενοι για τα παιδιά μας και την καθηγήτρια τους για την επιτυχία πρόκρισης στον τελικό αλλά περισσότερο χαρούμενοι για την συμμετοχή τους σε ένα διαγωνισμό που συμμετείχαν 1500 ομάδες από όλα τα σχολεία της επικράτειας. Ως νέα Δημοτική αρχή θα είμαστε πάντα αρωγοί στις προσπάθειες των μαθητών και καθηγητών στην συμμετοχή τους σε σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και σε προσπάθειες που αναβαθμίζουν την εκπαίδευση και τις γνώσεις τους».

Ο Γ. Ζηκόπουλος (εντεταλμένος σύμβουλος Επιχειρηματικότητας) δήλωσε: «Η επιχειρηματικότητα και η εκπαίδευση ήταν ανέκαθεν στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους και έχουν εδραιωθεί αμφότερες ως πυλώνες προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Συγχαρητήρια σε όλους!».

Το Young Business Talents είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, ένας διαγωνισμός διοίκησης με προσομοιωτή, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές Λυκείων όλης της χώρας να κάνουν μια πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα. Οι μαθητές διοικούν σε ομάδα τη δική τους -εικονική- «εταιρεία» λαμβάνοντας πραγματικές επιχειρηματικές αποφάσεις και αποτελέσματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον, σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες- εταιρείες.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη στηρίζει το πρόγραμμα ως αποκλειστικός χορηγός, ώστε το ΥΒΤ να διατίθεται δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Το ΥΒΤ υλοποιείται διαδικτυακά, με σκοπό να δώσει με βιωματικό τρόπο στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα διαχείρισης μιας εταιρείας και έτσι να αναπτύξουν τις ήπιες δεξιότητες τους (συνεργασία σε ομάδα, κριτική σκέψη, ανάλυση & σύνθεση, λήψη αποφάσεων, επικοινωνία, ηγεσία), και τις επιχειρηματικές και ψηφιακές ικανότητές τους.

Στόχοι επίσης του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της επιχειρηματικής σκέψης στους νέους μέσω βιωματικής μάθησης, η ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ταλέντων, η σύνδεση εκπαίδευσης και επαγγελματικής ζωής, η εξοικείωση με την τεχνολογία και ο εκσυγχρονισμός των εκπαιδευτικών εργαλείων.

Διαβάστε επίσης: Η Νέα Σμύρνη γνωρίζει τις… Απόκριες – Διοργανώνονται για 1η φορά εκδηλώσεις

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ