Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 14 Μαρτίου

Ο Άγγελος Πολύδωρος  παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 14/3/2024 στους κινηματογράφους.

========================================

Εγώ, καπετάνιος – Io capitano

Μια ταινία για τις συνέπειες της μετανάστευσης, στην οποία όμως οι δυο κεντρικοί χαρακτήρες μάλλον δεν έχουν ανάγκη να μεταναστεύσουν και βλέπουν το ταξίδι ως μια περιπέτεια εμπειρίας.

Δυο ξαδέρφια, ο Σεϊντού (υπέροχος ο Σεϊντού Σαρ) και ο Μούσα (Μουσταφά Φαλ), ζουν φτωχικά σε ένα χωριό στη Σενεγάλη. Ονειρεύονται να ζήσουν στην Ευρώπη, εκεί που, όπως νομίζουν, όλα είναι δυνατά: ακόμα και μια μουσική καριέρα για τον Σεϊντού, του οποίου η μητέρα θα προτιμούσε να μείνει στη Σενεγάλη και ας μην είχαν πολλά λεφτά.  Όμως η άγνοια κινδύνου και το εφηβικό τους όνειρο για μια πλούσια, λαμπερή ζωή σε μια εξιδανικευμένη Ευρώπη, είναι πιο δυνατά κίνητρα για το ταξίδι τους, το οποίο (μαζί με άλλους που ταξιδεύουν από πραγματική ανάγκη) θα εξελιχθεί σε μια σκληρή και αδυσώπητη οδύσσεια κατά τη διάρκεια της οποίας χάνουν την ανθρωπιά τους.

Ο Ματέο Γκαρόνε (Gomorra, 2008) προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία μεταξύ της εφιαλτικής οδύσσειας των δυο παιδιών και ενός ταξιδιού εμπειρίας αφού έτσι το είχαν φανταστεί, χωρίς να προσφέρει κάτι καινούργιο στο θεατή, εκτός ίσως από κάποια σουρεαλιστικά πλάνα.

INFO

Είδος: Δράμα, Περιπέτεια, 122΄

Χώρες: Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, 2023

Σκηνοθεσία: Ματέο Γκαρόνε

Παίζουν: Σεϊντού Σαρ, Μουσταφά Φαλ, Ισάκα Σαουαντόγκο

Διανομή: Weirdwave

===

Άγρια φύση – Force of nature, The dry 2

Περιπέτεια μυστηρίου με άξονα την αναζήτηση μιας αγνοούμενης και φόντο μια Αυστραλιανή οροσειρά και ένα μονίμως βροχερό και υγρό δάσος, που έρχεται σε αντίθεση με τον τίτλο The dry.

Πέντε γυναίκες συμμετέχουν σε μια «εταιρική» πεζοπορία εν μέσω κακοκαιρίας, αλλά μόνο τέσσερις ολοκληρώνουν τη διαδρομή, η Τζιλ (Ντέμπορα-Λι Φέρνες), η Μπεθ (Σίσι Στρίνγκερ), η Μπρι (Λούσι Άνσελ) και η Λορίν (Ρόμπιν Μακ Λίβι), ενώ η Άλις (Άννα Τορβ) έχει εξαφανιστεί. Ο ομοσπονδιακός πράκτορας Άαρον Φαλκ (Έρικ Μπάνα) και η Κάρμεν Κούπερ, έχοντας λάβει μια ανησυχητική κλήση από την Άλις, που είναι πληροφοριοδότης τους, λίγο πριν την εξαφάνισή της, κατευθύνονται βαθιά στο δάσος με την ελπίδα να τη βρουν ζωντανή. Οι τέσσερις γυναίκες που σώθηκαν φαίνεται να κρύβουν κάτι και ουσιαστικά δεν βοηθούν, ενώ υπάρχουν στοιχεία για κάποιον serial killer και εταιρική κατασκοπία. Καθώς ο Φαλκ ερευνά, ανακαλύπτει ανησυχητικές λεπτομέρειες σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ αυτών των γυναικών και αρχίζει να ανησυχεί για τη ζωή της αγνοούμενης.

Αγωνία, μυστήριο, επιφανειακοί χαρακτήρες και ανατροπή με φόντο ένα υγρό περιβάλλον που περονιάζει το θεατή.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου, 120΄

Χώρα: Αυστραλία, 2024

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Κόνολι

Παίζουν: Έρικ Μπάνα, Ντέμπορα-Λι Φέρνες, Ρόμπιν ΜακΛίβι, Σίσι Στρίνγκερ, Λούσι Άνσελ, Άνα Τορβ,

Διανομή: Spentzos Film

===

Ένα για το δρόμο – One for the road

Μια ταινία μεταξύ σοβαρού και αστείου για τον εθισμό στο αλκοόλ και με αρκετό διδακτισμό.

Ο κωμικοτραγικός Μαρκ (έξοχος ο Φρέντερικ Λάου) μοιάζει να έχει τα πάντα υπό έλεγχο τόσο στην επαγγελματική του ζωή, όσο και στις ξέφρενες νυχτερινές εξορμήσεις του στα μπαράκια του Βερολίνου με φίλους που είναι επίσης γερά ποτήρια. Όπως όλοι οι πότες, ο Μαρκ δεν παραδέχεται την εξάρτησή του από το αλκοόλ, μέχρι που ένα βράδυ πέφτει σε μπλόκο με αλκοτέστ της αστυνομίας και χάνει το δίπλωμά του. Για να το ξανακερδίσει, πρέπει να περάσει από μια σειρά ιατρικών και ψυχολογικών τεστ, πιστεύοντας ακράδαντα ότι θα το ξεπεράσει. Αυτό είναι το άλλο του πρόβλημα…

Ο Μάρκους Γκέλερ ισορροπεί σχετικά καλά, μεταξύ της κωμωδίας και του δράματος που περνάει ο Μαρκ λόγω των συνεπειών του αλκοόλ και ειδικότερα όταν συνειδητοποιεί την ποινή που του έχει επιβληθεί από την αστυνομία.

INFO

Είδος: Δραματική κωμωδία, 115΄

Χώρα: Γερμανία, 2023

Σκηνοθεσία: Μάρκους Γκέλερ

Παίζουν: Φρέντερικ Λάου, Νόρα Τσίρνερ, Φριντερίκε Μπεκτ

Διανομή: Filmtrade

===

Στο ποταμόπλοιο – Sur l’ Adamant

Μια τρυφερή, διαφωτιστική ταινία που μας ξεναγεί στο ζεστό μικρόκοσμο του Adamant, ενός πλωτού κέντρου ψυχικής υγείας στη μέση του Σηκουάνα στην καρδιά του Παρισιού. Το πρωτότυπο αυτό κέντρο φιλοξενεί ενήλικες που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, προσφέροντας το είδος φροντίδας που τους γειώνει στον χρόνο και τον χώρο και τους βοηθά να αναρρώσουν αναπτερώνοντας το ηθικό τους. Ο φακός του Νικολά Φιλμπέρ κινείται διακριτικά ανάμεσα στους «επιβάτες» του ποταμόπλοιου και αφουγκράζεται κάθε σχόλιο, κάθε ιστορία από αυτούς και τους ανθρώπους που τους φροντίζουν υπομονετικά. Το ντοκιμαντέρ κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου 2023.

INFO

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Κοινωνικό, 109΄

Χώρες: Γαλλία, Ιαπωνία, 2013

Σκηνοθεσία: Νικολά Φιλμπέρ

Διανομή: Cinobo

===

Ματωμένος δεσμός – Love lies bleeding

Η Λου, μία μοναχική μάνατζερ γυμναστηρίου, ερωτεύεται με πάθος την Τζάκι, μία φιλόδοξη body-builder που θέλει να πάει στο Λας Βέγκας για να εκπληρώσει το όνειρο της. Όμως, αυτός ο έρωτας πυροδοτεί βία και οι δυο τους εγκλωβίζονται στον ιστό της βουτηγμένης στο έγκλημα οικογένειας της Λου.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Δράση, 104΄

Χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, 2024

Σκηνοθεσία: Ρόουζ Γκλας

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Κέιτι Ο’Μπράιαν, Ντέιβ Φράνκο

Διανομή: Tanweer

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ