Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Στέλιος Μαμαλάκης: «Δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι η Πικροδάφνη χωματερή»

Πρωτοβουλία για την προστασία και την ανάδειξη του Ρέματος της Πικροδάφνης αναλαμβάνει ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης.

Μιλώντας στο 3ο Forum του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάδειξης του Υμηττού) ο κ. Μαμαλάκης εξέφρασε την ανάγκη δημιουργίας Διαδημοτικού Φορέα Προστασίας και ανάδειξης του Ρέματος Πικροδάφνης.

Ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου υπογράμμισε ότι ο Υμηττός και το Ρέμα Πικροδάφνης αποτελούν υπερπολύτιμους πνεύμονες που χρειάζεται να προστατεύσουμε με κάθε δυνατό μέσο. Στο πλαίσιο της τοποθέτησης του κατέθεσε και την πρόταση δημιουργίας ενός Φορέα, κατά τα πρότυπα λειτουργίας του ΣΠΑΥ, για την προστασία του Ρέματος της Πικροδάφνης. «Προτείνω να αξιοποιήσουμε αυτό το μοναδικό “πνεύμονα” πρασίνου που βρίσκεται στην Αττική μας με τη δημιουργία ενός γραμμικού πράσινου πάρκου, που θα ενώνει τον Υμηττό με την παραλία. Το ρέμα της Πικροδάφνης, ξεκινά από τους πρόποδες του Υμηττού, διασχίζει τους δήμους Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου και καταλήγει στο Παλαιό Φάληρο», ανέφερε.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να ανατρέψουμε την υφιστάμενη άσχημη κατάσταση που υπάρχει στο ρέμα, με σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα του. «Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές. Δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι η Πικροδάφνη χωματερή, ούτε να αποτελεί κίνδυνο καταστροφής λόγω πλημμυρικών φαινομένων», τόνισε.

Ο κ. Μαμαλάκης έκανε εκτενή και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της περιβαλλοντικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί στην Αττική εδώ και δεκαετίες, καθώς και στις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, οι οποίες οδήγησαν σε περαιτέρω υποβάθμιση. «Το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον της περιοχής μας, ενέσκηψαν με δραματικό τρόπο και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που είναι όχι μόνο είναι παρούσα αλλά απειλεί ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, συχνότερα από ποτέ», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η προστασία του περιβάλλοντος είναι συνυφασμένη, όχι μόνο με την προστασία των πολιτών αλλά και με την ποιότητα της ζωής τους. Σ΄ αυτό το πλαίσιο αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο, η σημασία και ο ρόλος της Ιδρυτικής Διακήρυξης δημιουργίας του Δικτύου Δήμων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, που υπογράψαμε».

Διαβάστε επίσης: Τείχος προστασίας του Ρέματος της Πικροδάφνης υψώνει το ΚΚΕ

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ