Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Συνάντηση Γ. Παπανικολάου με ΥΠΕΝ την προσεχή εβδομάδα για τον ΝΟΚ

Συνάντηση με τους αρμοδίους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έχει προγραμματίσει για την προσεχή εβδομάδα ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης 20 Μαρτίου, δεν έθεσε προς ψήφιση την πρόταση περί αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών. «Θέλουμε να σταθμίσουμε τα επιχειρήματα που θα τεθούν και από την πλευρά τους, να δούμε πως τοποθετούνται στο αίτημα που έχει δικαίωμα να κάνει κάθε Δήμος για αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών προς το ΥΠΕΝ», είπε ο κ. Παπανικολάου, διευκρινίζοντας ότι «οι διατάξεις αυτές έχουν κεντρικό χαρακτήρα. Δεν μπορούμε να εφαρμόζουμε κατά το δοκούν ούτε να αναστέλλουμε κατά το δοκούν».

Ο δήμαρχος Γλυφάδας συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα. «Η δική μας προσπάθεια», είπε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, «είναι να μην γίνουμε στην πόλη μας “ροντέο”, δηλαδή να τρέχουμε με ασφαλιστικά μέτρα για κάθε οικοδομική άδεια». Πρόσθεσε ότι «… είναι πολλές οι άδειες στην πόλη μας. Μόνο το πρώτο 2μηνο του ΄24 οι άδειες που βγήκαν με την εφαρμογή των διατάξεων είναι περίπου 60. Πρέπει», συνέχισε, «να προσπαθήσουμε με διαβούλευση και εξάντληση των επιχειρημάτων να υπερασπιστούμε την όσο γίνεται καλύτερη πορεία της πόλης μας. Έχω ήδη επικοινωνήσει με το ΥΠΕΝ και έχουμε προγραμματίσει συνάντηση γι’ αυτά τα θέματα την ερχόμενη εβδομάδα. Τους έχω περιγράψει αναλυτικά τον προβληματισμό μας, για μια ακόμη φορά, και τους έχω εξηγήσει ότι η δική μας αγωνία είναι να γνωρίζουν, όσο γίνεται, όλοι με ποιους κανόνες πορευόμαστε, να εξαντλήσουμε τα περιθώρια και να βρούμε κοινό τόπο για να προχωρήσουμε. Δεν θέλουμε να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις για κανέναν μας: ούτε για τους συμπολίτες μας, ούτε για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ούτε για τον κατασκευαστικό κλάδο. Και δεν θέλουμε να παρερμηνευθεί η δική μας παρέμβαση, ότι δεν εκτιμάμε την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων κλπ. Αυτό που μας στεναχωρεί είναι ο συνδυασμός όλων αυτών των κινήτρων. Αν δεν υπήρχε απληστία από ορισμένους που δεν θέλουν να αφήσουν ούτε σπιθαμή ανεκμετάλλευτη ίσως να μην είχαμε φθάσει ως εδώ».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπανικολάου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ο Δήμος – αφού γίνει η συνάντηση με το ΥΠΕΝ – να ακολουθήσει και τη δικαστική οδό. «Μετά θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που αφορούν τη δικαστική οδό, αν θα κάνουμε παράσταση υπέρ του Δήμου Αλίμου στο ΣτΕ, που άποψή μου είναι ότι πρέπει να κάνουμε, και κατά πόσο θα υιοθετήσουμε κι άλλες μορφές πρωτοβουλιών, όπως για παράδειγμα να κάνουμε κλιμάκιο για ελέγχους σε κτίρια. Πρέπει να δώσουμε παντού το μήνυμα ότι μας ενδιαφέρει η υπόθεση».

Διαβάστε επίσης: Σε στάση αναμονής ο Δήμος Γλυφάδας μετά τις διευκρινήσεις του ΥΠΕΝ

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ