Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δικαίωση Α. Κονδύλη από το ΣτΕ για τα πολύ ψηλά κτήρια της πόλης

Τον αγώνα του δημάρχου Αλίμου για την ανέγερση πολύ ψηλών κτηρίων στην πόλη από εργολάβους που προσπαθούν να παρακάμψουν τους κανονισμούς, χρησιμοποιώντας «παραθυράκια» του νόμου, δικαίωσε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό το μπόνους τετραγωνικών και ύψους που δίνει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ).

Λόγω της σοβαρότητάς του το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια, καθώς πολλοί πολίτες έχουν καταθέσει προσφυγές στο ανώτατο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες ρυθμίσεις οδηγούν σε υποβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος.

Ο Ανδρέας Κονδύλης, σε συνεργασία με δικηγόρους είχε καταρτίσει φάκελο τον οποίο προσκόμισε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να σταματήσει η δόμηση κτηρίων με ύψος άνω του επιτρεπόμενου ορίου, που αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά της πόλης.

Αυτό που περιμένει και η δημοτική Αρχή της πόλης είναι η δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του τμήματος του ΣτΕ που εκδίκασε την υπόθεση, δεδομένου ότι θα αποτελέσει τη βάση για την επίλυση ανάλογων θεμάτων και θα επιταχύνει τις διαδικασίες εντός των δικαστικών αιθουσών.

Να σημειωθεί ότι μεχρι σήμερα η διοίκηση του Ανδρέα Κονδύλη έχει μπλοκάρει 30 οικοδομικές άδειες, που έκαναν χρήση των διατάξεων, τις οποίες έκρινε αντισυνταγματικές το Ανώτατο δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις αντιδράσεις, είχε εξαιρέσει, τον Απρίλιο του 2023 με τροπολογία τις περιοχές Εκάλης, Ψυχικού και Φιλοθέης (ως κηπουπόλεις) από την εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων, ενώ αναμένεται σύντομα να δώσει σε διαβούλευση ρύθμιση με την οποία διευκρινίζεται ότι η πριμοδότηση του ΝΟΚ δεν ισχύει σε περιοχές «που βάσει προεδρικών διαταγμάτων ή υπουργικών αποφάσεων έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ειδικής προστασίας.

Διαβάστε επίσης: «Μια γροθιά» οι κάτοικοι για να μην γίνει το Πνευματικό Κέντρο πολυκατοικίες

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ