Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προτάσεις του Δήμου για να λυθεί το πρόβλημα στέγασης τμημάτων των 5ου & 6ου Δημοτικών

Σε συνέχεια του ζητήματος το οποίο έχει ανακύψει σχετικά με το αποτέλεσμα του πορίσματος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ζωγράφου για τη στατική επάρκεια του Κτηρίου 3 των 5ου & 6ου Δημοτικών Σχολείων, ο Δήμος προχώρησε σε σειρά ενεργειών προκειμένου να προτείνει λύσεις στέγασης των 11 τμημάτων του εν λόγω σχολείου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, δεδομένου ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Υπουργείο Παιδείας και την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος πρότεινε:

α) 1ο & 19ο Δημοτικό Σχολείο – 2 αίθουσες και 1 αίθουσα εκδηλώσεων
β) 3ο Δημοτικό Σχολείο – 1 αίθουσα εκδηλώσεων
γ) 4ο Δημοτικό Σχολείο – 1 αίθουσα εκδηλώσεων
δ) 9ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών – 1 αίθουσα
ε) Βίλα Ζωγράφου – πέντε (5) αίθουσες.
Στ) Το κτήριο Β2 (εντός του πάρκου ΓΟΥΔΗ) που ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ. Πρόκειται για Ολυμπιακό ακίνητο και διαθέτει στατική επάρκεια. Διαθέτει πάνω από 11 αίθουσες, πολλαπλά WC και WC ΑΜΕΑ και μεγάλους κοινόχρηστους χώρους. Ο Δήμος έχει ήδη απευθύνει αίτημα παραχώρησης του χώρου στη Διευθύνουσα Σύμβουλο κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου. Στην περίπτωση διάθεσης και χρήσης αυτού του κτηρίου, ο Δήμος Ζωγράφου θα αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών από το χώρο του σχολείου στο κτήριο αυτό, καθώς επίσης και όλα τα λειτουργικά έξοδα που θα προκύψουν σε περίπτωση που χορηγηθεί η χρήση του κτηρίου, και την αποκατάσταση ενδεχόμενων φθορών από τη χρήση.

Ταυτόχρονα, η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη απηύθυνε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης (με αρ. πρωτ. 11267/21-03-2024) για τη στατική επάρκεια του Κτηρίου 3 του Σχολικού Συγκροτήματος 5ου & 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.

Στο πλαίσιο όλων αυτών των ενεργειών, έχει εκδοθεί άμεσα Πρόσκληση κατάθεσης προσφοράς για την ανάθεση της μελέτης με τίτλο “Μελέτες Ενισχύσεων Σχολικών-Δημοτικών Κτιρίων”, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μελέτη στατικής ενίσχυσης του Κτηρίου 3, ενώ στη συνέχεια ο Δήμος θα να προχωρήσει με διαδικασίες κατεπείγοντος στην υλοποίησή της.

Διαβάστε επίσης: Συνέλαβαν 28χρονο για ναρκωτικά σε ΙΧ έξω από τις φοιτητικές εστίες

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ