Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, κάνει σήμερα, Πέμπτη, στις 5μμ, στο υπουργείο Οικονομικών, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στις 4μμ στην Ομόνοια.

«Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για τους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανακοινώνουν ρεκόρ κερδών δισ., προχωρούν εκατοντάδες απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ, στη ΓΙΟΥΛΑ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και αλλού. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ προτείνει ευρωομόλογο για να πολλαπλασιάσει τις ΕυρωΝΑΤΟϊκές δαπάνες του πολέμου και σε συμφωνία με τα άλλα αστικά κόμματα ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για να συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην Ερυθρά Θάλασσα, στέλνοντας τον λογαριασμό σε εμάς», τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου.

Όπως αναφέρεται, «στη ΛΑΡΚΟ παραβιάζουν ακόμα και τους ίδιους τους νόμους που ψήφισαν, που αναφέρουν ρητά ότι η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί με τους εργαζόμενους στα πόστα τους, μέσα στην επιχείρηση και όχι απολυμένους, σε διάφορα προγράμματα της ΔΥΠΑ, ενώ δίνουν στα “κοράκια” προίκα ορυκτό πλούτο αξίας μεγαλύτερης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για μόλις 6 εκ. ευρώ αντίτιμο. Άλλωστε το έργο το έχουμε δει δεκάδες φορές στους δήμους. Πρώτα απαξιώνουν τις υπηρεσίες, με την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, αφήνουν τα μηχανήματα να σκουριάζουν και στη συνέχεια ως δια μαγείας εμφανίζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι να “σώσουν” την κατάσταση», με το αζημίωτο φυσικά. Αντίστοιχα, στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, αντί να την εκσυγχρονίσουν, να την αναπτύξουν και να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, την κλείνουν και ας είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σημειώνεται ότι το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής οργανώνει νέα απεργία στις 17 Απρίλη.

Διαβάστε επίσης: Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί – Αναστέλλονται οι έρευνες

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ