Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

A3 allstreet: Νέο crossover από την Audi

Έχοντας εκπροσωπήσει επάξια την Audi στην κατηγορία των πολυτελών compact οικογενειακών αυτοκινήτων από το 1996, το Α3 έχει περάσει από το 2020 στην τέταρτη γενιά του. Τώρα η γερμανική μάρκα προσφέρει ανανεωμένη εμφάνιση και νέα συστήματα, κυρίως όμως εμπλουτίζει τη γκάμα του με έκδοση crossover. Το A3 allstreet τοποθετείται δίπλα στα αμαξώματα Sportback και Sedan, προτάσσοντας την off-road εμφάνιση, την αυξημένη κατά 3 εκατοστά απόσταση από το έδαφος και την ψηλότερη θέση οδήγησης. Στο στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνονται οι ράγες οροφής. Οι αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα του νέου Audi A3 εντοπίζονται στη νέα – φαρδύτερη – εξάγωνη μάσκα, το νέο εμπρός σπόιλερ, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τον πίσω προφυλακτήρα με το διαχύτη, που θυμίζει τη σπορ έκδοση RS. Ο χώρος αποσκευών στο Α3 allstreet, όπως και στο Sportback, έχει όγκο 380 λίτρα. Για πρώτη φορά στο Α3, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να αλλάζει μέσω του συστήματος πολυμέσων την «υπογραφή» των φώτων LED ημέρας.

To εσωτερικό του Audi A3 allstreet

Στην καμπίνα των επιβατών έχουν επανασχεδιαστεί οι αεραγωγοί, έχει αλλάξει ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου και έχουν χρησιμοποιηθεί νέα υλικά στις επενδύσεις. Στάνταρ είναι το πολυλειτουργικό τιμόνι, ο κλιματισμός, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και το υποβραχιόνιο του οδηγού. Το Audi virtual cockpit αποτελείται από την ψηφιακή οθόνη στον πίνακα οργάνων και την οθόνη αφής διαγωνίου 10,1 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Διαθέσιμη για τους επιβάτες είναι η ασύρματη φόρτιση κινητού, αλλά και 4 θύρες φόρτισης USB-C, δύο μπροστά και δύο πίσω. Στον προαιρετικό εξοπλισμό του Α3 περιλαμβάνεται το σύστημα πλοήγησης MMI navigation plus, καθώς και η δυνατότητα χρήσης εφαρμογών μέσω της οθόνης. Η λίστα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – αυτόνομο φρενάρισμα με λειτουργία αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, ημι-αυτόνομονη οδήγηση Adaptive cruise assist (ενεργή έως τα 210 χλμ/ώρα), υποβοήθηση στάθμευσης.

Το A3 allstreet αρχικά θα διατίθεται στην έκδοση 35 TFSI, με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται με το επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο S tronic και ήπια υβριδική τεχνολογία. Προς το τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδόσεις. Η πρώτη, με σύστημα μετάδοσης plug-in hybrid και συνδυαστική ισχύ 204 ίππων και η δεύτερη με δίλιτρο κινητήρα TFSI, τετρακίνηση και ανάλογη ισχύ. Το A3 allstreet θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τον ερχόμενο Μάιο, ενώ οι τιμές πώλησής του θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ