Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

«Έφυγε» ο Τζώνυ, ο πιο πιστός και αγαπητός θαμώνας της Πλατείας

Η Νέα Σμύρνη είναι πιο φτωχή από χθες.

Ο Τζώνυ, ο τελευταίος πιστός θαμώνας της πανέμορφης Πλατείας, «έφυγε». Πήγε να βρει τον Γκούφυ και τον Αρκούδο. Τα δύο φιλαράκια του που, μαζί με τον ίδιο, είχαν υιοθετηθεί από κατοίκους της πόλης και πολλούς καταστηματάρχες.

Και οι τρεις τους λάτρευαν να βολτάρουν στην Πλατεία, να ξαπλώνουν και να λιάζονται στα παρτέρια, δίπλα στο «άνοιγμα» όπου τα παιδιά παίζουν μπάλα, και να δέχονται άπειρα χάδια και αγάπη από μικρούς και μεγάλους. Ήταν τα τρία μασκοτάκια της περιοχής. Πρώτος έφυγε ο Αρκούδος. Τον ακολούθησε, τον Οκτώβριο του 2022, ο Γκούφυ. Το πρωί της Κυριακής, έπειτα από νοσηλεία σε κλινική, πήγε να τους βρει και ο Τζώνυ, σκορπίζοντας θλίψη σε όλους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι έχουν γεμίσει με φωτογραφίες του όλες τις σελίδες στο Facebook που μιλούν για ό,τι συμβαίνει στην πόλη και ειδικά σε αυτή που είχε δημιουργηθεί για τον Τζώνυ με την ονομασία «Ο Τζώνυ της Πλατείας».

Ξεχωρίσαμε ένα κείμενο, από τα δεκάδες που έχουν γράφτηκαν μέσα σε μόλις λίγες ώρες. Το υπογράφει η Λευκή Παπαδημητρίου.

«Τζωνάρα μου υπέροχε 💔
Ένα σφίξιμο στην καρδιά, νόμιζα ότι θα τη σκαπούλαρες και αυτή τη φορά. Θα μου λείψεις, φιλαράκι, θα μου λείψεις πολύ. Νομίζω ότι θα σε ψάχνω για πολύ καιρό ακόμα με το βλέμμα στην πλατεία. Εγώ όπως και άλλοι που σε αγαπούσαν, κι ήταν πολλοί. Θλίψη που δεν θα σε ξαναδώ, δεν θα μου ξανακάνεις τουμπίτσες, δεν θα με σπρώξεις ξανά με το πόδι σου για περισσότερα χάδια. Κι ένα δυνατό σφίξιμο στην καρδιά που δεν θα ξαναδώ τις ματάρες σου.
Μαζί με ένα γλυκό αντίο. Γιατί έζησες ωραία ρε μπαγάσα, όπως εσύ γούσταρες. Πήγαινες τις βόλτες σου, σταματούσες όπου εσύ ήθελες (κι έφευγες όποτε εσύ ήθελες), έπαιρνες τα μεζεδάκια σου, έκανες τα μπανάκια σου στα συντριβάνια, κι όταν χανόσουν ή δεν αισθανόσουν καλά, είχες ένα σωρό κόσμο να ανησυχεί για σένα. Έζησες την τέλεια αδέσποτη ζωή, νομίζω. Ελεύθερος, με πολύ νοιάξιμο και πολλή αγάπη. Κι έτσι ακριβώς έφυγες, φίλε, με φροντίδα κι αγάπη.
Να είναι καλά όλοι οι άνθρωποι που με πολύ κόπο, χρόνο, χρήμα και κυρίως πολλή αγάπη σε νοιάστηκαν και σε φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο σχεδόν που δεν ήσουν καλά. Να μη ξεχνάμε, βέβαια, και το βασικό σου καταφύγιο, το Gruppo Ottico, τον αγαπημένο Γιάννη, τη Νόρα και την οικογένειά τους, που όχι μόνο δεν τους ένοιαζε να είναι ξαπλωμένος ένας σκύλαρος (δύο ❤) φαρδιά πλατιά στο μαγαζί τους (όχι μόνο τώρα, αλλά χρόνια πριν, όταν κανένας δεν ήταν συνηθισμένος σε αυτές τις εικόνες), αλλά σου άνοιγαν και το σπίτι τους κάθε φορά που σε έπιανε πανικός με βεγγαλικά, κροτίδες, και με όποια φασαρία συνέβαινε στην πλατεία (και δεν ήταν λίγες).
Έζησες καλά, Τζωνάκο, έζησες καλά. Θα μου λείψεις όμως πολύ, θα μας λείψεις. Φεύγοντας πήρες μαζί σου και μια εποχή, θεωρώ. Ήσουν ο τελευταίος. Ο Αρκούδος, ο Γκούφυ και τώρα εσύ. Πριν και στο ενδιάμεσο υπήρχαν κι άλλοι, όμως εσείς οι τρεις ήσασταν οι βασικοί παίχτες, οι μακροβιότεροι θαμώνες. Ήσασταν η πλατεία της Νέας Σμύρνης, που δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.
Αντίο Τζωνάρα, Χοντρέ, Τίγρη ❤ Σ’ αγαπάμε πολύ!».

Να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει αίτημα από πολλούς Νεοσμυρνιώτες για τη δημιουργία γλυπτού που να απεικονίζει και τα τρία σκυλάκια της Πλατείας.

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ