Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Απριλίου

Ο Άγγελος Πολύδωρος  παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 4/4/2024 στους κινηματογράφους.

========================================

Άγρια νερά – Something in the water

Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα κοριτσιών (τις Μεγκ, Καλ, Ρουθ, Κάιλα και Λίζι) που τα κυνηγάει ένας καρχαρίας και πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους σε ανοιχτά νερά, μετά από τον ονειρεμένο γάμο της Λίζι, που μεταμορφώθηκε σε εφιάλτη. Μια παραλλαγή της ταινίας «Σε ρηχά νερά» (The shallow waters, 2016), στην οποία τα ίδια τράβηξε μόνη της η Μπλέικ Λάιβλι, 200 μέτρα από μια ειδυλλιακή παραλία.

INFΟ

Είδος: Θρίλερ, 96΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2024

Σκηνοθεσία: Χέιλι Ίστον Στριτ

Παίζουν: Χίφτου Κουάσεμ,Λορίν Λάιλ, Νάταλι Μίτσον, Νικόλ Ριέκο Σετσούκο, Ελουίζ Σαίξπηρ-Χαρτ

Διανομή: Spentzos Film

===

Άρθουρ ο βασιλιάςArthur the king

Συγκινητική ταινία βασισμένη στο best-seller του Λίντνορντ με τίτλο «Arthur, the dog who crossed the jungle to find a home».

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα περιπέτειας 10 ημερών και 700 χιλιόμετρων μέσα στη ζούγκλα, ένας αδιάσπαστος δεσμός σφυρηλατείται ανάμεσα στον επαγγελματία δρομέα Μάικλ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και έναν αδέσποτο σκύλο, τον οποίο βαφτίζει Άρθουρ. Καθώς η ομάδα του Μάικλ ωθείται στα όρια της, ο τετράποδος Άρθουρ θέτει νέες βάσεις για το τι είναι νίκη, πίστη και φιλία.

INFΟ

Είδος: Περιπέτεια, 107΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2024

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κέλαν Τζόουνς

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σίμου Λιού, Νάταλι Εμμάνιουελ, Άλι Σαλιμάν, Τζουλιέτ Ράιλανς

Διανομή: Tanweer

===

Κάμπια νύμφη πεταλούδα – Embryo larva butterfly

Μια αλληγορία για την αντίληψη του χρόνου που χάνεται και την έννοια του θανάτου, με φόντο τη ζωή ενός ζευγαριού σε μια χώρα με απολυταρχικό καθεστώς που δεν τους αφήνει περιθώρια επιλογών.

Σε έναν κόσμο, όπου ο χρόνος αλλάζει αυθαίρετα, η σχέση της Πηνελόπης και του Ισίδωρου δοκιμάζεται καθώς οι ατομικές και κοινές αναμνήσεις τους από το παρελθόν, το παρόν και το επερχόμενο, αλλάζουν αδιάκοπα.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι 2023, ενώ κέρδισε το Βραβείο Κοινού Film Forward στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2023.

INFΟ

Είδος: Φαντασίας, Δράμα, 91’

Χώρες: Κύπρος, Ελλάδα, 2023

Σκηνοθεσία: Κύρος Παπαβασιλείου

Παίζουν: Μαρία Αποστολακέα, Χρήστος Σούγαρης, Μάκης Παπαδημητρίου, Στεφανία Σωτηροπούλου, Γιάννης Νιάρος

Διανομή: Weirdwave (μόνο στην ΑΝΔΟΡΑ)

 

===

Καταγωγή – Origin

Εμπνευσμένη από το βιβλίο «Κάστα, η πηγή των δυσφοριών μας», η ταινία διερευνά το μυστήριο της ιστορίας, τα θαύματα του έρωτα και μια μάχη για το μέλλον μας, παρακολουθώντας μια δημοσιογράφο (Ονζανί Έλις-Τέιλορ) που ενώ εξετάζει το παγκόσμιο φαινόμενο της κάστας και των σκοτεινών επιπτώσεων του ρατσισμού στην κοινωνία, αντιμετωπίζει ανυπολόγιστη προσωπική απώλεια και αποκαλύπτει την ανθρώπινη αντοχή.

INFO

Είδος: Ιστορικό, Δράμα, 140΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Άβα ΝτιΒερνέ

Παίζουν: Ονζανί Έλις-Τέιλορ, Τζον Μπέρνθαλ, Βέρα Φαρμίγκα, Νικ Όφερμαν, Μπλερ Άντεργουντ

Διανομή: Neo Films

===

Ο πρώτος οιωνός – The first omen

Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία της εκκλησίας, συναντά ένα σκοτάδι που την κάνει να αμφισβητήσει την ίδια της την πίστη και αποκαλύπτει μια τρομακτική συνωμοσία που ελπίζει να φέρει τη γέννηση του κακού. Η ταινία έρχεται ως prequel της «Προφητείας» (The omen, 1976) του Ρίτσαρντ Ντόνερ στο οποίο τον ιερέα Μπρέναν υποδυόταν ο Πάτρικ Τράουτον, ο οποίος ήταν στα 50 του τότε. Στον «Πρώτο Οιωνό» αυτόν τον ρόλο υποδύεται ο Ραλφ Ίνεσον, ο οποίος σήμερα είναι στα 50 του, υπονοώντας ότι το prequel μπορεί να έλαβε χώρα λίγο πριν τα γεγονότα της «Προφητείας».

INFO

Είδος: Τρόμου, 120΄

Χώρες: ΗΠΑ, Ιταλία, ΗΒ, 2024

Σκηνοθεσία: Αρκάσα Στίβενσον

Παίζουν: Νελ Τάιγκερ Φρι, Τόφικ Μπάρχομ, Σόνια Μπράγκα, Ραλφ Ίνεσον, Μπιλ Νάι

Διανομή: Feelgood

===

Αντίλαλος – El eco

Μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο το Ελ Έκο, ένα απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Πουέμπλα του Μεξικό και ταυτόχρονα μια συγκινητική απεικόνιση των ηθών και των εθίμων μιας κοινωνίας που λειτουργεί σαν αντίλαλος ενός πολιτισμού εκτεθειμένoυ στα στοιχεία της φύσης.

Η ταινία παρακολουθεί τρεις οικογένειες του χωριού, που βρίσκεται στη μέση του πουθενά και ουσιαστικά γυναικοκρατείται. Στο χωριό οι σκληρές και διαρκώς μεταβαλλόμενες εποχές υπαγορεύουν τους ρυθμούς της αγροτικής ζωής, καθώς οι οικογένειες αντιμετωπίζουν βροχή, αέρα και οτιδήποτε ήθελε προκύψει στο ατελείωτα καταπράσινο τοπίο. Οι άντρες απουσιάζουν εργαζόμενοι στις γύρω πόλεις, τις οποίες τα νεαρά κορίτσια δεν παύουν να ονειρεύονται ενώ φροντίζουν τους ηλικιωμένους και τα ζωντανά.

INFO

Είδος: Ντοκιμαντέρ, 102΄

Χώρες: Μεξικό, Γερμανία, 2023

Σκηνοθεσία: Τατιάνα Ουέσο

Διανομή: Cinobo

===

Η κιβωτός του Νώε – Noah’ s Arc

Ο Βίνι και ο Τομ είναι δύο μποέμ ποντίκια, τα οποία, αφού γίνονται τυχαία μάρτυρες της στιγμής που ο Θεός αναθέτει στον Νώε το καθήκον να φιλοξενήσει και να διασώσει μόνο ένα ζευγάρι από κάθε είδος στην Κιβωτό του, βρίσκουν έναν ευφάνταστο τρόπο να συμμετάσχουν κι αυτοί στην περιπέτεια. Μέσα στο χάος του κατακλυσμού θα αντιμετωπίσουν την αγριότητα και την τυραννία των ισχυρότερων ζώων με μουσική και ποίηση.

INFO

Είδος: Animation, Οικογενειακό, Μιούζικαλ, 84΄

Χώρες: Βραζιλία, Ινδία, 2023

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Ματσάντο, Αλοΐς Ντι Λέο, Ρενέ Βεγιέ

Διανομή: Feelgood

===

Λεσβία

Τη δεκαετία του ’70 λεσβίες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν σε ένα μικρό χωριό της Λέσβου. Ενώ οι εντάσεις με τους κατοίκους αυξάνονται, η σκηνοθέτρια  –που βρέθηκε στη μέση ως ντόπια και ως λεσβία– αφηγείται μια ιστορία 40+ χρόνων γύρω από την αγάπη, την κοινότητα, τις συγκρούσεις, αλλά και τι σημαίνει να νιώθει κανείς αποδεκτός.

INFO

Είδος: Ντοκιμαντέρ, 78΄

Χώρα: Ελλάδα,  2023

Σκηνοθεσία: Τζέλη Χατζηδημητρίου

Διανομή: CineDoc

===

Κόναν η βάρβαρη – Conann

Ο Κέρβερος, o φύλακας του κάτω κόσμου, έχει ακόμα μουσούδα, μόνο που εδώ τον λένε Ράινερ, έχει γυναικείο στήθος και γλυκιά φωνή, φοράει ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν με καρφιά και άλλα τρυκ, και κρατάει μια κάμερα με φλας που είναι ό,τι πρέπει για τους παπαράτσι… Μας μιλάει από το υπερπέραν και περιγράφει σε ανατριχιαστική λεπτομέρεια τις διαδοχικές μετενσαρκώσεις της Κόναν της Βάρβαρης, μιας αιμοδιψούς Αμαζόνας που ζει ανάμεσά μας από την αρχαιότητα.

INFO

Είδος: Queer, 105΄

Χώρες: Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, 2023

Σκηνοθεσία: Μπερτράν Μαντικό

Παίζουν: Ελίνα Λόσον, Κρίστα Θερέτ, Τζούλια Ρίντλερ, Κλερ Ντιμπούργκ

Διανομή: Ama Films μόνον στο ΑΣΤΥ (μεταμεσονύκτιες προβολές)

===

Μέσα στη μέρα – In our day (Εξ αναβολής)

Δύο ιστορίες μέσα σε μια ημέρα. Έχοντας επιστρέψει πρόσφατα στη Νότια Κορέα, μια ηθοποιός στα 40 της μένει σε μια φίλη και τη γάτα της. Την ίδια ώρα, ένας 70άρης ποιητής με φθίνουσα υγεία που ζει μόνος, δέχεται επίσκεψη από μια σπουδάστρια που θέλει να κάνει ένα ντοκιμαντέρ γι’ αυτόν. Η ηθοποιός σκέφτεται να εγκαταλείψει την καριέρα της, ο ποιητής παλεύει με τη στέρηση του αλκοόλ και του καπνού. Οι διάλογοι, που άλλοτε είναι ανέμελοι και άλλοτε εποικοδομητικοί, χαρακτηρίζουν την ταινία και ο σκηνοθέτης, με διεισδυτική ματιά και συμπαγή ευγλωττία, μας προσκαλεί να δούμε τι είναι πιο σημαντικό και τι κάνει ξεχωριστή κάθε μέρα της ζωής μας.

INFO

Είδος: Δράμα, 84΄

Χώρα: Νότια Κορέα, 2023

Σκηνοθεσία: Χονγκ Σανγκ-σοο

Παίζουν: Γκι Ζου-μπονγκ, Κιμ Μιν-χι, Σονγκ Σουν-μι, Κιμ Σεούνγκ-γιουν

Διανομή: Ama Films μόνον στο ΑΣΤΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ