Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Με συμπτύξεις τμημάτων λειτουργούν 5ο και 6ο Δημοτικό – Ορισμένες ώρες διδασκαλίας υπάρχουν και 40 παιδιά στην αίθουσα

Με συμπτύξεις τμημάτων και την αυταπάρνηση των δασκάλων λειτουργούν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, το 5ο και το 6ο Δημοτικά Σχολεία Ζωγράφου.

Το πρόβλημα ανέκυψε πριν από περίπου δύο μήνες, μετά τη μελέτη στατικής επάρκειας που έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου. Το σχολείο έκλεισε για λίγες ημέρες. Όταν τα παιδιά επανήλθαν για μάθημα στις αίθουσες, επειδή αυτές δεν επαρκούσαν, εφαρμόστηκε το σύστημα «πρωί – απόγευμα». Η εφαρμογή αυτού του μέτρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονέων οι οποίοι έκαναν και κινητοποιήσεις με αίτημα να εξευρεθούν ασφαλείς χώροι διδασκαλίας.

Σήμερα, τα 22 τμήματα των δύο σχολείων λειτουργούν μόνο πρωινές ώρες, σε 9 αίθουσες (συν 1 που λειτουργεί για εκδηλώσεις), με συμπτύξεις τμημάτων (σσ ορισμένες ώρες διδασκαλίας στις σχολικές αίθουσες υπάρχει ο διπλάσιος αριθμός των παιδιών, δηλαδή περίπου 40 παιδιά), ενώ γίνεται χρήση και αιθουσών του Κλειστού Γηπέδου «Αντώνη Φώτση» στα Άνω Ιλίσια.

«Οι δάσκαλοι έκαναν αυτή τη θυσία για τα παιδιά έως ότου ο Δήμου βρει λύση. Μπορεί να στεναχωρηθήκαμε, αλλά το σχολείο είναι οικογένεια», δηλώνει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ εκπρόσωπος των δασκάλων.

Το θέμα συνεχίζει να απασχολεί εντόνως την τοπική κοινωνία και συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Τον λόγο πήραν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, η πρόεδρος της Ένωσης Ζωγράφου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι απαίτησαν να βρεθεί λύση εδώ και τώρα, τονίζοντας ότι έχουν θίξει εδώ και πολλά χρόνια το πρόβλημα της σχολικής στέγης αλλά διαχρονικά οι διοικήσεις του Δήμου κωφεύουν.

Να σημειωθεί ότι η δήμαρχος, Τίνα Καφατσάκη, απέστειλε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης (με αρ. πρωτ. 11267/21-03-2024) για τη στατική επάρκεια του Κτηρίου 3 του Σχολικού Συγκροτήματος.

Επίσης, έχει αποστείλει στην διευθύνουσα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, Ηρώ Χατζηγεωργίου, αίτημα διάθεσης και χρήσης του κτηρίου Β2 (εντός του πάρκου ΓΟΥΔΗ) που ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ. Πρόκειται για Ολυμπιακό ακίνητο, διαθέτει στατική επάρκεια και περισσότερες από 11 αίθουσες, πολλαπλά WC και μεγάλους κοινόχρηστους χώρους. Στην περίπτωση διάθεσης και χρήσης αυτού του κτηρίου, ο Δήμος Ζωγράφου έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών από το χώρο του σχολείου στο κτήριο αυτό, καθώς επίσης και όλα τα λειτουργικά έξοδα που θα προκύψουν.

Διαβάστε επίσης: Προτάσεις του Δήμου για να λυθεί το πρόβλημα στέγασης τμημάτων των 5ου & 6ου Δημοτικών

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ