Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Δήμος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Με αφορμή την χθεσινή (2/4) Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, ο Δήμος Γλυφάδας και το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και τη συγγραφέα Σταματάτου Άδα, παρουσιάζουν με διαδραστικό τρόπο το βιβλίο με τίτλο «Τι έχει ο Γιάννης; Μιλώντας στα παιδιά για τον αυτισμό» στους μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Γλυφάδας. Θα πραγματοποιηθούν 11 βιωματικές παρουσιάσεις από 14 Μαΐου έως και 12 Ιουνίου.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου σε δήλωσή του αναφέρει: «Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για πληροφόρηση, για ενημέρωση, αλλά κυρίως για δράση. Στο Δήμο Γλυφάδας είμαστε πολύ υπερήφανοι που προχωράμε, με γοργές διαδικασίες, την κατασκευή του πρώτου πρότυπου ειδικού σχολείου στην πόλη μας, που θα φιλοξενεί μαθητές και από άλλες περιοχές, σε ένα εξαιρετικό σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο και με τη συγγραφέα Άδα Σταματάτου – μια αληθινή ηρωίδα της ζωής – στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης γύρω από την αναπηρία και την διαφορετικότητα, οργανώνουμε μια νέα σημαντική δράση: Την παρουσίαση με διαδραστικό τρόπο το βιβλίο με τίτλο «Τι έχει ο Γιάννης; Μιλώντας στα παιδιά για τον αυτισμό» στους μαθητές όλων των τάξεων των δημοτικών σχολείων της Γλυφάδας μας. Θα πραγματοποιηθούν 11 βιωματικές παρουσιάσεις από 14 Μαΐου έως και 12 Ιουνίου. Το βιβλίο αποτελεί μια ιστορία για την αποδοχή, την συμπερίληψη και τον σεβασμό προς την αναπηρία και τη διαφορετικότητα. Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία αυτή. Μέχρι τότε, ας κρατήσουμε όλοι το μήνυμα της αποδοχής και της ισότητας, της ανεξάρτητης διαβίωσης ως πανανθρώπινο δικαίωμα».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, ως συντονίστρια των δράσεων, τονίζει τα εξής: «Τα παιδιά μέσα από τη συζήτηση, την αφήγηση αληθινών ιστοριών και με τη βοήθεια βιωματικών ασκήσεων και διαδραστικών παιχνιδιών, κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης αντιλαμβάνεται τον κόσμο και μαθαίνουν τη σημασία της αποδοχής και της ισότητας, καθώς όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά όλοι είμαστε ίσοι».

*”Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό” καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τα άτομα με Αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ