Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αποκτά ξανά ζωή η Παιδική Χαρά στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ιλισίων

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια που παρέμενε κλειστή και είχε μετατραπεί σε στέκι περιθωριακών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής, ξανανοίγει και αποκτά ζωή η καινούργια πλέον παιδική χαρά του Δήμου Ζωγράφου στην οδό Ούλοφ Πάλμε.

Μετά τις εντατικές εργασίες που έγιναν από τα συνεργεία του δήμου η παιδική χαρά θα υποδεχθεί και πάλι τα παιδιά για ατελείωτο παιχνίδι στα μοντέρνα, ασφαλή, συμπεριληπτικά και πανέμορφα όργανα παιχνιδιού.

Η ολοκληρωμένη ανάπλαση της Παιδικής Χαράς, που έχει έκταση 2.280 τ.μ. περιλαμβάνει την νέα όργανα παιχνιδιού, δάπεδα ασφαλείας, αστικό εξοπλισμό, όπως παγκάκια και κάδους απορριμμάτων, νέο ηλεκτροφωτισμό, καθώς και ασφαλή περίφραξη, ώστε η διαμόρφωση του χώρου να προσφέρει ασφαλή, ευχάριστη και άνετη παραμονή για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ο σχεδιασμός της παιδικής χαράς ακολουθεί τις αρχές της αειφόρου διαχείρισης και της ασφάλειας του χώρου, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη τα πρότυπα του ΕΛΟΤ αναφορικά με τα όργανα και τον εξοπλισμό, την απαιτούμενη ελεύθερη επιφάνεια πτώσης,τον απαιτούμενο ελεύθερο χώρο μεταξύ των οργάνων, την προστασία των παιδιών και την προσβασιμότητα από όλους τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Επιπλέον, έχει εξασφαλιστεί το απαιτούμενο από τη νομοθεσία πιστοποιητικό καταλληλότητας παιδικής χαράς, αλλά κυρίως η υγιεινή, η ασφάλεια και η δημιουργικότητα των παιδιών ως των μελλοντικών χρηστών της.

Η ανάπλαση της παιδικής χαράς πραγματοποιήθηκε με επίβλεψη και ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με κατάλληλο σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας την πιστοποίησή της από πλευράς ασφάλειας και λειτουργικότητας βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

«Από την αρχή της εκπόνησης της μελέτης, κεντρικός στόχος ήταν η εξασφάλιση ενός όμορφου λειτουργικού και ασφαλούς κοινόχρηστου χώρου – παιδότοπου που πρωτίστως θα συμβάλλει στη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση παιδιών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και διαφορετικών κινητικών ικανοτήτων. Ταυτόχρονα όμως, σημαντικός σκοπός ήταν η δημιουργία ευχάριστων χώρων αναμονής και ξεκούρασης για τους ενήλικες συνοδούς, αλλά και η προστασία και ανάδειξη του συγκεκριμένου τμήματος του Άλσους, στο οποίο φύονται πολυάριθμα πεύκα», σημειώνουν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής για υπαίθρια αναψυχή, ενός μεγάλου αριθμού παιδιών και των συνοδών τους, αφού βρίσκεται σε κομβικό σημείο στα όρια μεταξύ τριών δήμων (Δ. Αθηναίων, Δ. Ζωγράφου, Δ Καισαριανής) και συνορεύει με την Πανεπιστημιούπολη.

Διαβάστε επίσης: Με συμπτύξεις τμημάτων λειτουργούν 5ο και 6ο Δημοτικό – Ορισμένες ώρες διδασκαλίας υπάρχουν και 40 παιδιά στην αίθουσα

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ