Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους καλεί τους ιδιοκτήτες ο Δήμος – Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

Έκκληση στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των ορίων της Νέας Σμύρνης να προβούν έγκαιρα στον καθαρισμό τους απευθύνει ο Δήμος, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μάϊου και ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου.

Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων χώρων θα πρέπει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να απομακρύνουν χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άλλα υλικά μπορούν να αποτελέσουν καύσιμη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:

α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με το κτίσμα.

β. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα ξερά κλαδιά.

γ. Κλάδεμα των δέντρων από τα χαμηλά και αύξηση του ύψους της βλάστησης ανάλογα με την ηλικία και το είδος τους.

δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων αναφλέξιμων, ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού ενώ απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους. Επιπλέον θα πρέπει να συντηρούν τους χώρους καθαρούς καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης απευθύνει έκκληση στους δημότες να ανταποκριθούν έγκαιρα στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους και τονίζει: “Καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας και δείχνουμε έμπρακτα ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Μειώνουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς και των επιπτώσεών της σε περίπτωση που προκληθεί, κρατώντας το Δήμο μας καθαρό και ασφαλή! Προφυλάσσουμε τις περιουσίες και τις ζωές μας. O καθαρισμός των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων αποτελεί υποχρέωση όλων μας, βάσει νόμων και διατάξεων, αλλά πάνω απ’ όλα, αποτελεί πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας.”

Διαβάστε επίσης: Γ. Κουτελάκης: Ο Πανιώνιος και ο Μίλωνας, με τις νίκες τους, καθιστούν δεύτερες τις «μεγάλες» ομάδες

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ