Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Πράσινο φως» για το νέο 7ο Γυμνάσιο

Θέμα χρόνου αποτελεί πλέον η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο θα στεγαστεί το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, δυναμικότητας 265 μαθητών, μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, που ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο αίτημα του δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου.

Από τη δεκαετία του ‘90 το Γυμνάσιο στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο το οποίο δεν διαθέτει τους χώρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει το σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τα σχολεία, από την πρόσβαση μαθητών με αναπηρία μέχρι την πυρασφάλεια.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα θα ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός νέου σύγχρονου Γυμνασίου, με τις προδιαγραφές που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, με βάση κριτήρια του χρήσης, ασφάλειας, κόστους, περιβαλλοντικών όρων και βιωσιμότητας.

Για την ανέγερση του νέου σχολείου ο Δήμος έχει εξασφαλίσει από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ τον απαιτούμενο χώρο στην Β’ Ζώνη του Υμηττού, ενώ έχει προχωρήσει και τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το σχολικό συγκρότημα θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό από τη σχολικκή χρονιά 2025- ’26.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε:

«Η χαρά μας είναι απερίγραπτη! Για την πόλη μας, για τα παιδιά μας, για όλες τις μελλοντικές γενιές.

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Αναπληρωτή Υπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση και ξεκινάμε άμεσα το έργο για το νέο 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, ένα κτίριο διεθνών προδιαγραφών και μοναδικής αρχιτεκτονικής, ψηλά στην Τερψιθέα.

Ένα έργο πολύ δύσκολο στη σύλληψη, το σχεδιασμό και την εκτέλεσή του και το οποίο απαντά σε ένα άλυτο πρόβλημα δεκαετιών. Ένα σύγχρονο, οικολογικό σχολείο.

Οι μακέτες που βλέπετε σε δύο χρόνια από τώρα θα είναι πραγματικότητα: Ένα ολοκαίνουργιο, πρότυπο σχολικό κτίριο, με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια πληροφορικής, βιβλιοθήκη, γήπεδα μπάσκετ και τένις και άλλες πολλές ανέσεις, που δημιουργούν ένα ιδανικό σχολικό περιβάλλον για μάθηση, γνώση και εξέλιξη.

Αυτό ακριβώς δηλαδή που δικαιούνται τα παιδιά μας και αυτό που έχουμε την υποχρέωση να τους παρέχουμε.

Η κατασκευή θα κοστίσει 3.500.0000 ευρώ, θα γίνει σε έκταση οκτώ στρεμμάτων, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και στη βάση τεχνικών μελετών με πολύ αυστηρές προδιαγραφές.

Πιστέψτε μας, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και σε αυτό το έργο και θα φροντίσουμε το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις πιο υψηλές προσδοκίες μαθητών, καθηγητών και γονιών.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Λιβάνιο για τη συμπαράσταση στο αίτημά μας από την πρώτη κιόλας στιγμή και τη σπουδή που δείχνει να στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση στο ζήτημα της ανέγερσης νέων και σύγχρονων σχολικών μονάδων.

Για όσους γνωρίζουν που στεγάζεται τις τελευταίες δεκαετίες το 7ο Γυμνάσιο, αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό για την σχολική και εκπαιδευτική μας κοινότητα. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Διαβάστε επίσης: Kids & Cars: Παιδικό ράλλυ με 2 χλμ/ώρα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ