Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Ν. Τσιλίφη με εκπαιδευτικούς για τα σχολικά κτίρια

«Ούτε μισό βήμα για την αντιμετώπιση του έντονου στεγαστικού προβλήματος των νηπιαγωγείων» δεν έχει γίνει από πλευράς Δήμου, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δάφνης -Υμηττού -Νέου Κόσμου – Αγ. Αρτέμιου, «Ο Μακρυγιάννης».

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Δάφνης Υμηττού, Νίκο Τσιλίφη και την αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Αργυρώ Βογιατζόγλου, εκθέτοντάς τους τα προβλήματα των σχολικών μονάδων της πόλης.

«Με βάση και τις προηγούμενες συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν έχει γίνει από πλευράς του Δήμου ούτε μισό βήμα για την αντιμετώπιση του έντονου στεγαστικού προβλήματος των νηπιαγωγείων. Τα πρόσωπα αλλάζουν αλλά η πολιτική μένει η ίδια», σημειώνουν, τονίζοντας ότι για τη συντήρηση των σχολείων ο Δήμος έχει ακέραια την ευθύνη «… και δεν πρέπει να φτάνει αφού έχουν πέσει πόρτες, φεγγίτες και οτιδήποτε στο μέλλον».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος, από την πλευρά του, αναφερόμενος στο 4ο νηπιαγωγείο Υμηττού εξέφρασε την αναγκαιότητα ύπαρξης νηπιαγωγείου στη Χαραυγή και είπε ότι αναζητεί λύση με έτοιμο κτίριο. Αναφερόμενος στο πρώην ΠΙΚΠΑ στην πλατεία Τσαλαγανίδη, όπου είχε ξεκινήσει η ανακατασκευή του προκειμένου να μεταστεγαστεί ο 3ος παιδικός σταθμός Δάφνης, είπε ότι θα κάνει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής για το συγκεκριμένο θέμα.

Ν. Τσιλίφης: «Καμία έκπτωση στο θέμα του σεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων»

Για το θέμα του σεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων, ο κ. Τσιλίφης τόνισε ότι είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο και πως δεν θα κάνουν καμία έκπτωση σε αυτό. Τέλος – σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση – εκτίμησε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχει καλύτερη εικόνα σχετικά με τα κονδύλια που θα διατεθούν από την Πολιτεία στον Δήμο.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν τη Δημοτική Αρχή να «… βάλει προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών», ενώ τονίζουν ότι στήριξαν τις κινητοποιήσεις των γονέων για το θέμα, καθώς και ότι θα παρακολουθούν το ζήτημα και θα κάνουν τα πάντα για να υπάρχουν κτίρια σύγχρονα και ασφαλή.

Διαβάστε επίσης: Μετά το φεγγίτη έπεσε πόρτα σε νηπιαγωγείο του Υμηττού – Διαβεβαιώσεις ζητούν οι γονείς

Ειδήσεις από Δάφνη και Υμηττό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ