Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΜέΡΑ25 | Αριστερή Οικολογική Αριστερά: Ξεκινάμε ενωτικά και μαχητικά!

Με μαζικό χαρακτήρα και δυναμική άνοιξε και επίσημα την Δευτέρα 15 Απριλίου η αυλαία της προεκλογικής μάχης για την ενωτική πρωτοβουλία  ΜέΡΑ25 | Αριστερή Οικολογική Αριστερά σύμφωνα με το σχετικό δελτίο του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστεράς. 

Αναλυτικά το σχετικό Δελτίο τύπου της ΛΑΕ-ΑΑ

Στο κατάμεστο Τριανόν ξεκίνησε στις 15/4 με δυναμισμό και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας για την ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Αριστερή Οικολογική Αριστερά!

Με παλαιστινιακές σημαίες να κυματίζουν και μαζική παρουσία ανθρώπων από τα κινήματα, την αριστερά και νεολαίας, δόθηκε το μήνυμα για την ανάγκη να ακουστεί ηχηρά στις επικείμενες Ευρωεκλογές η φωνή της κοινωνίας που αγωνίζεται για ζωή με αξιοπρέπεια, για δικαιώματα, για την ειρήνη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής, περιέγραψε την πολιτική της λεηλασίας και του αυταρχισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη και τις επιπτώσεις τους για τους λαούς, από την ακρίβεια μέχρι τους πλειστηριασμούς, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τις υποκλοπές, την βία σε δημοσιογράφους και την φίμωση προοδευτικών φωνών. Ο αυταρχισμός και η στήριξη των ελίτ στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού οδήγησαν στη φίμωση και του ίδιου του από το γερμανικό κράτος επειδή υπερασπίζεται την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Η Μαριάνα Τσίχλη, Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά δήλωσε ότι στόχος μας είναι να εκφράσουμε όσους και όσες περιθωριοποιούνται από την πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια, στην ακρίβεια, στο αβάσταχτο στεγαστικό κόστος, σε μια Ευρώπη που έχει μετατρέψει τη λιτότητα σε ιερό κανόνα και είναι στην εμπροσθοφυλακή των πολεμικών συγκρούσεων. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο είναι αναγκαίο να ταράξουμε τα λασπωμένα νερά της συναίνεσης των Βρυξελλών.

Ο Χρήστος Λάσκος τόνισε ότι πρέπει να επιμείνουμε σε μια ταξική προσέγγιση στις πολιτικές μας επιλογές. Η κοινωνία είναι απαισιόδοξη, αλλά αριστερόστροφη αξιακά. Το σύνθημα δεν είναι “να δώσουμε φωνή σε αυτούς που δεν έχουν”, αλλά να αποκτήσουν φωνή αυτοί, που δεν έχουν».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Κρίτωνας Αρσένης δίνοντας το στίγμα του μόνου πραγματικά οικολογικού, ενωτικού, αριστερού ψηφοδελτίου που αγωνίζεται για την ειρήνη και για έναν κόσμο που δουλεύει για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής και μέλος του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά, μίλησε για την ανάγκη και την κοινωνική επιθυμία του ελληνικού λαού για μαχητική αντιπολίτευση. Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά μπορεί να έχει αυτό το ρόλο γιατί έκανε πράξη την ενότητα των αριστερών αγωνιστικών δυνάμεων. Είναι η δύναμη που θα παλέψει να έχουν φωνή οι φτωχοί, οι μισθωτοί, οι καταπιεσμένοι, οι πολλοί.

Το δυναμικό τόνο του εκλογικού αγώνα έδωσαν με χαιρετισμούς τους οι υποψήφιοι-ες ευρωβουλευτές και ευρωβουλεύτριες Ιωάννα Κοντούλη, Θανάσης Πετράκος, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Βασιλική Αθανασοπούλου, Νένα Βενετσάνου, Δημήτρης Ιωακειμίδης (Jo Di), Ηρώ Διώτη και ο Κλέων Γρηγοριάδης, πρώην Βουλευτής του ΜέΡΑ25.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο από τις κινητοποιήσεις φοιτητών, γυναικών, εργαζόμενων κτλ όπου βρέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι αγωνιστές – μέλη των φορέων που συμμετέχουν στην ενωτική μας πρωτοβουλία.

Συνεχίζουμε δυναμικά για να μπει φραγμός στην εξοντωτική, νεοφιλελεύθερη λιτότητα, την παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατίας, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Για να ακουστεί δυνατά μια μαχητική αντιπολίτευση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ