Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

To νέο Volkswagen Tiguan έφθασε στην Ελλάδα

Λανσάρισμα στην Ελλάδα για το νέο Tiguan, με την Kosmocar-Volkswagen να δέχεται ήδη παραγγελίες. Από το 2007 έως σήμερα το Tiguan έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα 7,6 εκατομμύρια πωλήσεις. Πλέον στην τρίτη γενιά του, έχει τα φόντα για να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία του αλλά και να διεκδικήσει μερίδιο από ακριβότερα SUV.

Το εσωτερικό του νέου Volkswagen Tiguan

Το μήκος του αμαξώματος αυξήθηκε ελαφρά κατά 3 εκατοστά, με το όφελος να μεταφέρεται στο πορτμπαγκάζ που έχει όγκο 652 λίτρα. Σχεδιαστικά το νέο Tiguan δείχνει πιο δυναμικό χάρη στη λεπτή μάσκα και τον προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB evo, η οποία εξασφαλίζει καλή ποιότητα κύλισης ενώ παράλληλα φιλοξενεί σύγχρονα συστήματα ψυχαγωγίας και ενεργητικής ασφάλειας. Τα κύρια χαρακτηριστικά εξοπλισμού που επιτρέπουν στο νέο Tiguan να ξεχωρίζει είναι η τεχνολογία φώτων IQ. LIGHT HD matrix, η νέα γενιά του ψηφιακού κόκπιτ με οθόνη αφής έως 15 ίντσες, o φωνητικός βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη Chat GPT, τα εργονομικά καθίσματα ergoActive με λειτουργία μασάζ, το ρυθμιζόμενο πλαίσιο Adaptive Chassis Control DCC Pro για μέγιστη άνεση και ευελιξία. Υπερπλήρης είναι ο κατάλογος με τον στάνταρ εξοπλισμό υποβοήθησης του οδηγού, καθώς περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – σύστημα αποφυγής σύγκρουσης σε διασταυρώσεις ή με κάθετα διερχόμενα οχήματα κατά την κίνηση με όπισθεν.

Το νέο Volkswagen Tiguan

Στην ορεινή Αρκαδία είχαμε την πρώτη επαφή πίσω από το τιμόνι του νέου Tiguan, που μας επέτρεψε να εκτιμήσουμε την ποιότητα κύλισης και την ασφαλή συμπεριφορά του. Οδηγήσαμε την έκδοση με τον 1.5 TSI βενζίνης, ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V και ισχύος 150 ίππων. Βασικός κινητήρας είναι ο 1.5 TSI με 130 ίππους, ενώ η γκάμα περιλαμβάνει επίσης το 2.0 TSI με 204 ή 265 ίππους (τετρακίνητες εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμες στα τέλη της χρονιάς) και το 2λιτρο diesel με 150 ή 193 ίππους (με σύστημα 4×4 στη δεύτερη περίπτωση). Στην κορυφή της γκάμας τοποθετούνται οι δύο plug-in hybrid εκδόσεις, με ισχύ 204 ή 272 ίππων, κίνηση εμπρός και μεγάλη μπαταρία 19,7 kWh για ηλεκτρική αυτονομία έως 100 χλμ. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο DSG.

Οι τιμές του νέου Tiguan αρχίζουν από τα 34.300 ευρώ για το 1.5 TSI 130 ίππων και το βασικό επίπεδο εξοπλισμού. To plug-in hybrid μοντέλο κοστίζει από 51.100 ευρώ, με την έκδοση των 204 ίππων να έχει μηδενικό εταιρικό φόρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ