Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

UEFA Youth League: Πρωταθλητές Ευρώπης οι νέοι του Ολυμπιακού!

Η ομάδα Κ-19 του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας με το επιβλητικό 3-0 της Μίλαν στον τελικό του Youth League το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου, όντας η πρώτη σε διασυλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Οι «μπέμπηδες» του Νίκου Συλαϊδόπουλου έφτασαν σε μια ιστορική και εμφατική επικράτηση επί της μεγάλης αντιπάλου τους. Στο 60ο λεπτό ο Μουζακίτης ήταν εύστοχος με εκτέλεση πέναλτι, ένα λεπτό αργότερα ο Παπακανέλλος χόρεψε την άμυνα της Μίλαν και από πολύ δύσκολη γωνία από τα δεξιά έκανε το σουτ για το 2-0, ενώ το 3-0 γράφτηκε στο 66’ με ένα ασύλληπτο ανάποδο ψαλίδι του Μπακούλα, το οποίο άφησε άφωνους τους θεατές αλλά και όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Ο τίτλος πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους νεαρούς παίκτες και το προπονητικό team, αλλά και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, με τους θριαμβευτές να αναμένονται το απόγευμα της Τρίτης 23 Απριλίου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης, Χ. Κωστούλας

ΜΙΛΑΝ: Ραβέιρ, Μάνιο, Σίμιτς, Ενσιαλά, Μπαρτεζάγκι, Στάλμαχ, Μαλασπίνα, Τζερόλι, Σκότι, Καμάρντα, Σία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ