Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

5.250 δρομείς από όλο τον κόσμο έτρεξαν στον 15ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Με αφέτη τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Φωστηρόπουλο, διεξήχθησαν οι αγώνες στο πλαίσιο του 15ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθωνίου στο Παλαιό Φάληρο.

Οι 5.250 δρομείς, κάθε ηλικίας, που έλαβαν μέρος, σπάζοντας το ρεκόρ συμμετοχών, έτρεξαν τη διαδρομή κατά μήκος της παραλιακής ζώνης στον Φαληρικό Όρμο, υποστηριζόμενοι από εκατοντάδες εθελοντές, δημοτικούς υπαλλήλους και πλήθος κόσμου που διασφάλιζαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Στη διάρκεια της αθλητικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν: Αγώνας Δρόμου & Δυναμικό Βάδισμα Novo Nordisk, Αγώνας Δρόμου Παιδιών και Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς Συλλόγου «ΑΛΜΑ» με ερασιτέχνες και πρωταθλητές να παίρνουν μέρος, στέλνοντας το μήνυμα “Τρέχω και Βαδίζω Δίνω αξία στα βήματά μου“. Επίσης, υπήρξε και δράση ενάντια στην παχυσαρκία και τον διαβήτη, με στόχο την πρόληψη και την εκπαίδευση κατά της συγκεκριμένης πάθησης, που διαμορφώνει τις ζωές πολλών ανθρώπων παγκοσμίως.

Στον 15ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο συμμετείχαν δρομείς από τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Αμερικανική Σαμόα στον Ειρηνικό, το Περού, την Αλάσκα, το Μεξικό, τη Βραζιλία, ενώ τις περισσότερες συμμετοχές σημείωσαν – από την Ελλάδα – η Ισπανία και η Βρετανία.

«Πράσινο» αθλητικό γεγονός 

Το αθλητικό γεγονός είχε και άλλα σημαντικά μηνύματα, όπως η Προστασία του Περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη μείωση και ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών. Οι εγγραφές έγιναν ηλεκτρονικά, έντυπο υλικό δεν κυκλοφόρησε εντός ή εκτός του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου και κατά μήκος της διαδρομής. Πάντα εναρμονισμένος με τα διεθνή πρότυπα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνδιοργάνωσε με τον ίδιο φορέα το εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής κι επαναχρησιμοποίησης ελαφρώς μεταχειρισμένων αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» που προωθούνται σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών της πόλης.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήλωσε : «Ως οικοδεσπότης αισθάνομαι ανείπωτη χαρά που κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν αυτή την τεράστια διοργάνωση η οποία έχει χαρακτήρα ανθρωποκεντρικό με παράλληλες δράσεις που στηρίζονται στο τρίπτυχο Αθλητισμός, Πολιτισμός και Ψυχαγωγία. Η σπουδαιότερη κατάκτησή μας είναι ότι μέσα σε κλίμα χαράς κι ελπίδας μοιραζόμαστε μηνύματα για την υγεία και την οικολογία με συνανθρώπους μας από όλο τον πλανήτη».

Διαβάστε επίσης: Σχολεία απο Άγ. Δημήτριο, Άλιμο, Γλυφάδα και Π. Φάληρο στο 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Beach Volley

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ