Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Ο Δήμος αποχαιρετά τον Μ. Θεοδωράκη – Τριήμερη αναβολή των “Ιωνικών Εκδηλώσεων”

Τις παραστάσεις των “Ιωνικών Γιορτών” ανέβαλε για χρονικό διάστημα τριών ημερών ο Δήμος της Νέας Σμύρνης, από εχθές, 2 Σεπτεμβρίου ημέρα της μεγάλης απώλειας του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη έως τις 4 Σεπτεμβρίου ως ένδειξη πένθους στον μουσικοσυνθέτη που έζησε και ανδρώθηκε στην πόλη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου: “Η Νέα Σμύρνη αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη – Αναβολή παραστάσεων: Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στηρίζει τον καλλιτεχνικό κόσμο και σπανίως ακυρώνει εκδηλώσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας που η διοργάνωσή τους παρουσιάζει τεράστιες δυσκολίες. Η Νέα Σμύρνη ωστόσο έχει μια ιδιαίτερη όσο και ευαίσθητη σχέση με τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, καθώς είναι η πόλη όπου έζησε τα εφηβικά του χρόνια, είναι η πόλη στην οποία δημιούργησε την οικογένεια του , είναι η πόλη που ανδρώθηκε πολιτικά και εδώ στη Νέα Σμύρνη δημιούργησε όλα τα σπουδαία έργα του. Με αυτό το σκεπτικό, νιώθουμε υποχρεωμένοι να αναβάλουμε τις παραστάσεις των Ιωνικών Γιορτών από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου. Άλλωστε η μεγάλη απώλεια του Μίκη μάς καλεί όλους σε βαθιά θλίψη και περισυλλογή…”.

Το μήνυμα του δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη για τη μεγάλη απώλεια του Μ. Θεοδωράκη

“Ο αστείρευτος συνθέτης, ο ακατάβλητος αγωνιστής, ο παγκόσμιος αλλά και επί δεκαετίες Νεοσμυρνιός Μίκης Θεοδωράκης πέρασε σήμερα στην αθανασία αφήνοντας μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη σε όλους εμάς αλλά και στις επόμενες γενιές. Η Ελλάδα του 20ού αιώνα σημαδεύτηκε από το εύρος της προσωπικότητάς του και του έργου του. Χάρη σ’ αυτόν τραγουδήσαμε τους ποιητές όλης της γης και συνάμα νιώσαμε τι θα πει πατριώτης. Καλό σου ταξίδι Μίκη. Η πόλη, στην οποία δημιούργησες το μεγαλύτερο μέρος του έργου σου, δεν θα σε ξεχάσει ποτέ”.

Διαβάστε: Open air cinema festival στο Ιωσηφόγλειο Ν. Σμύρνης 10-20 Σεπτεμβρίου

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τη Νέα Σμύρνη μ’ ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ