Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Υπουργείο Παιδείας: Διεθνής διάκριση για την Ελλάδα στην εκπαιδευτική πολιτική

 

Μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας αποτελεί η συμπερίληψη της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στη Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου (High Level Advisory Group) της σύμπραξης φορέων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη με τίτλο ‘Αποστολή 4.7’. όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Το κυβερνητικό στέλεχος περιλήφθηκε στην εν λόγω επιτροπή κατόπιν πρότασης των κ.κ. Stefania Giannini, Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, αρμόδιας για θέματα εκπαίδευσης και Καθηγητή Jeffrey Sachs, Προέδρου του Δικτύου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (SDSN).

Η συγκεκριμένη σύμπραξη, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του 8ου Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon, και της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, Audrey Azoulay, ξεκίνησε τις εργασίες της το Δεκέμβριο του 2020, ως μία διεθνής πρωτοβουλία που προάγει τη συνεργασία μεταξύ ηγετών, ακαδημαϊκών, οργανώσεων πολιτών και επιχειρήσεων, προκειμένου να επιταχύνει την επίτευξη του στόχου βιώσιμης ανάπτυξης 4.7 παγκοσμίως.

Ο στόχος αυτός επιδιώκει ως το 2030 τη διασφάλιση ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν τη γνώση και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω, μεταξύ άλλων, της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον βιώσιμο τρόπο ζωής, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, της προαγωγής της κουλτούρας της ειρήνης και της μη-βίας, της ταυτότητας του παγκόσμιου πολίτη, καθώς και μέσω της αναγνώρισης της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και της συμβολής του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα, με τα βραβευμένα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Εργαστήρια Δεξιοτήτων, αναγνωρίστηκε ότι κινείται δυναμικά σε αυτή την κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας στα παιδιά της χώρας όλα αυτά τα εφόδια που τους είναι απαραίτητα για να αποτελέσουν ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες του κόσμου.

Δείτε επίσης: Ν. Κεραμέως: «Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ξεκινά από τα σχολεία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ