Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Εθνική Τράπεζα: Ψηφιακές λύσεις στο επιχειρείν

Ακόμη και σήμερα -1,5 χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την αδήριτη ανάγκη για την υιοθέτηση ενός εναλλακτικού μοντέλου λειτουργίας- η τεχνολογία εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ατζέντας για το 40% των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), ακόμη και στην ενσωμάτωση απλών ψηφιακών υπηρεσιών στο λειτουργικό και εμπορικό μοντέλο κάθε εταιρείας.

Πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας κατέδειξε ότι όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις επενδύουν σε ψηφιακά εργαλεία, πετυχαίνουν:

-υψηλότερο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων κατά 25% έως 35%

-υψηλότερο περιθώριο λειτουργικού κέρδους κατά περίπου 50%

-μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης (πανδημία, κρίση χρέους)

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Τράπεζα έρχεται να συνδράμει την προσπάθεια τεχνολογικής μετάβασης των ελληνικών ΜμΕ, προτείνοντας μια νέα Ψηφιακή Πρόταση, η οποία προέκυψε ως απόρροια έρευνας με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 εταιρειών – από μικρές επιχειρήσεις έως ομίλους εταιρειών διαφορετικών κλάδων (Ναυτιλία, Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Μεταποίηση, Λιανεμπόριο κ.ά.), καθώς και usability testing σε περισσότερα από 150 σενάρια λειτουργιών.

Η ψηφιακή πρόταση της Εθνικής Τράπεζας περιλαμβάνει:

-Online εγγραφή νέας επιχείρησης: Επιτρέπει στους εταιρικούς πελάτες, χωρίς επίσκεψη σε κάποιο φυσικό κατάστημα, να ξεκινήσουν την τραπεζική τους σχέση πλήρως ψηφιακά, απολαμβάνοντας ένα πλήρες πακέτο καινοτόμων ψηφιακών λύσεων.

-Business Δάνειο Εξπρές: Αποτελεί τομή για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προωθώντας τη λύση της online χρηματοδότησης με παροχή ορίου υπερανάληψης, ποσού από 6.000 έως 35.000 ευρώ, χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα. Πώς γίνεται αυτό; Κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλει αίτηση για το Business Δάνειο Εξπρές, να ενημερωθεί για την εξέλιξή της, να υπογράψει τα συμβατικά έγγραφα και να πραγματοποιήσει κινήσεις του Business Δανείου Εξπρές. Όλα εξ αποστάσεως, χωρίς μετάβαση σε κάποιο κατάστημα.

Onboarding νέων επιχειρηματικών πελατών

Η Εθνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είναι πελάτες, να αποκτήσουν online λογαριασμό όψεως και πρόσβαση στο Internet Banking, μέσω μιας απλής και εξ αποστάσεως διαδικασίας:

Βήμα 1: Είσοδος νόμιμου εκπροσώπου στο NBG Internet Banking με τους προσωπικούς κωδικούς του.

Βήμα 2: Συμπλήρωση στοιχείων επιχείρησης και απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Βήμα 3: Επιλογή λογαριασμού όψεως και απόκτηση εταιρικών κωδικών πρόσβασης στο NBG Internet Banking.

Βήμα 4: Έλεγχος εγγράφων νομιμοποίησης και ηλεκτρονική υπογραφή της σύμβασης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της γνωμάτευσης νομιμοποίησης της επιχείρησης.

Βήμα 5: Ολοκλήρωση εγγραφής της επιχείρησης και πλήρης πρόσβαση στο Internet Banking της Εθνικής.

Business Express Loan

Η Εθνική Τράπεζα είναι η πρώτη τράπεζα που παρέχει στους πελάτες της το Business Express Loan. Η διαδικασία ξεκινάει και ολοκληρώνεται ψηφιακά, από την αίτηση μέχρι την εκταμίευση, με τη συμπλήρωση της αίτησης για τη χορήγηση του επιχειρηματικού δανείου να γίνεται μέσω του Ιnternet Banking, ενώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά επισυνάπτονται σε ψηφιακή μορφή.

Το προϊόν αφορά σε χρηματοδότηση με παροχή πιστωτικού ορίου, ετήσιας διάρκειας, ποσού από € 6.000 έως € 35.000. Το Business Δάνειο Εξπρές απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα (ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες) και νομικά πρόσωπα με τουλάχιστον μια κλεισμένη χρήση και τζίρο έως € 2,5 εκατ., που τηρούν λογαριασμό όψεως στην Εθνική Τράπεζα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.nbg.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ