Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Δήμoς Ελληνικού – Αργυρούπολης: Ανεβάζουμε «στροφές»

Γράφει ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης

Το 2022 συνεχίζουμε στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς να εργαζόμαστε για την υλοποίηση σημαντικών σχεδίων αναφορικά με την αναμόρφωση πλατειών, σχολείων, δημοτικών κτιρίων και βεβαίως με το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, αυτό του Ελληνικού. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση όχι μόνο της πόλης μας, αλλά όλου του παραλιακού μετώπου.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες αναθέσεις και μελέτες για την κατασκευή μεγάλων έργων, όπως της Marina Tower, του υψηλότερου παραθαλάσσιου πύργου στη Μεσόγειο, καθώς και των εμπορικών κέντρων στη Marina Galleria.

«Experience Park»

Επίσης, παραδόθηκε στο κοινό στα μέσα Δεκεμβρίου το «Experience Park», έκτασης 70 στρεμμάτων, το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, που στην ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη και γνωρίζει ήδη μεγάλη επισκεψιμότητα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός για τα έργα υποδομών, που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου.  Στην πλήρη ανάπτυξή του το έργο θα προσφέρει 85.000 θέσεις εργασίας και εκτιμάται ότι θα προσελκύει, σε ετήσια βάση, 1 εκατομμύριο επισκέπτες.

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στο Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, το σχέδιο ανέγερσης του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα, σε μια λαμπρή εκδήλωση στις 11 Ιανουαρίου, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας. Το Μέγαρο θα ανεγερθεί στο χώρο του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού με χρηματοδότηση του Δρ. Σπύρου Λάτση. Φιλοδοξούμε το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων να αποτελέσει ένα κτίριο – μνημείο για τον οικουμενικό Ελληνισμό και για την ποντιακή ιστορία, να γίνει ο χώρος όπου θα βρίσκονται κάθε χρόνο οι εκπρόσωποι όλων των ποντιακών σωματείων από όλο τον κόσμο.

Νέα παιδική χαρά

Πέρα όμως, από τα μεγάλα έργα, υπάρχουν και τα καθημερινά για τα οποία δουλεύουμε αδιάκοπα, προκειμένου να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.
Όσοι υπηρετούμε στον Δήμο, θέλουμε μια πόλη η οποία θα κάνει υπερήφανους τους κατοίκους της για την ομορφιά της και τις παροχές της.

Θέλουμε μια πόλη καθαρή, με πράσινο και μεγάλα πάρκα, για να παίζουν τα παιδιά και να μπορούν να την απολαμβάνουν οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με αναπηρία. Θέλουμε μια πόλη με χώρους στάθμευσης, ελεύθερα πεζοδρόμια, «έξυπνες» δημοτικές συγκοινωνίες, χαμηλή ηχορύπανση και πολιτιστικούς χώρους με διαδραστικότητα. Πάνω απ’ όλα όμως, θέλουμε μια πόλη στην οποία όλοι οι κάτοικοι θα νιώθουν ασφαλείς. Και για όλα αυτά δουλεύουμε.

Παράλληλα, βελτιώνουμε τις υπηρεσίες προγραμμάτων και δομών, όπως των ΚΑΠΗ, του «Βοήθεια στο Σπίτι», του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», ενώ εξελίσσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου. Έτσι, θα ενσωματώνονται σταδιακά στην πλατφόρμα όλο και περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου, επεκτείνοντας τη δυνατότητα έκδοσης περισσότερων ψηφιακών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

Επίσης, προχωράει το σχέδιο δενδροφυτεύσεων σε αρκετά δημοτικά παραρτήματα, αλλά και στη ζώνη του Υμηττού. Θα ακολουθήσει η ανακατασκευή ανοιχτών γηπέδων, ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές για τα παιδιά.

H πλατεία Βάρναλη

Ήδη ανακατασκευάστηκε το γήπεδο μπάσκετ του Ερμή στον Ελαιώνα, δεύτερη φορά μέσα σε επτά χρόνια. Επρόκειτο για ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό έργο. Μετά την ανακατασκευή του, το γήπεδο είναι σύγχρονο και ασφαλές. Διαθέτει νέα αποδυτήρια, δάπεδο και περίφραξη.

Πρόσφατα ανακατασκευάστηκε και η πλατεία Βάρναλη – ένα ακόμη μεγάλο έργο που σήμερα μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια μικροί και μεγάλοι. Στην πλατεία Τεχνών και Γραμμάτων Κώστας Βάρναλης, έγιναν μεγάλες παρεμβάσεις. Φυτεύτηκαν δέντρα, κατασκευάστηκε νέα παιδική χαρά, τοποθετήθηκαν όργανα καλλισθενικής γυμναστικής, ανακατασκευάστηκαν τα σιντριβάνια. Εν ολίγοις, άλλαξε όψη και γι’ αυτό δεν υπερβολή να πω ότι αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς όχι μόνο για την πόλη, αλλά για όλη την Αθήνα. Στόχος όλων ημών που υπηρετούμε σε αυτόν τον πανέμορφο, υπέροχο Δήμο είναι να αποτελέσει πρότυπο δημοτικής λειτουργίας για όλη τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ