Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Συνεχίζεται στον Αρειο Πάγο ο αγώνας για τον Λόφο Κοπανά

Στον Άρειο Πάγο εκδικάζεται, αύριο, Τετάρτη 4 Μαΐου η αίτηση αναίρεσης, από τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, ενάντια στην απόφαση του Εφετείου, που ακυρώνει το δασικό χαρακτήρα της περιοχής και επιδικάζει την ιδιοκτησία σε ιδιώτες.

«Η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής των Θεάτρων Βράχων (Λόφου Κοπανά) αποτελεί ένα ύψιστης σημασίας σκοπό για το Ελληνικό Δημόσιο και τις Δημοτικές Αρχές του Βύρωνα και της Δάφνης-Υμηττού, έναν κορυφαίο αγώνα για να προστατέψουμε μια καθαρά δημόσια έκταση από το να περάσει στα χέρια ιδιωτών. Όλοι γνωρίζουμε την αξία αυτής της περιοχής για την πόλη και τους δημότες, αλλά και την υπερτοπική της σημασία για τον πολιτισμό (με το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων»), τον αθλητισμό και την αναψυχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα.

Εκπρόσωποι του Δήμου καλούν τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών την Τετάρτη στις 9.30πμ στον Άρειο Πάγο «…και να βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή τους για να μείνει ο Λόφος Κοπανά δημόσιος, υπηρετώντας το κοινό καλό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την προστασία του περιβάλλοντος».

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Συγκοινωνία δεν θα λειτουργήσει αύριο Τετάρτη.

Τα οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας Βύρωνα θα χρησιμοποιηθούν για τη δωρεάν μεταφορά στον Άρειο Πάγο, δημοτών που επιθυμούν να υποστηρίξουν τον αγώνα του Δήμου.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 8.30πμ μπροστά από το Δημαρχείο (Καραολή και Δημητρίου 36-44).

 

Διαβάστε επίσης: Street art και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ