Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Φωτιά στον Real FM: Τρίτο «χτύπημα» σε μια εβδομάδα στο Μαρούσι

Οι εκρήξεις από τα γκαζάκια που βρέθηκαν στο κτήριο όπου στεγάζεται ο Real FM και η φωτιά που έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα εργαζομένης, η οποία απεγκλωβίστηκε έγκαιρα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, αποτελεί το τρίτο παρόμοιο «χτύπημα» στην περιοχή του Αμαρουσίου μέσα σε μια εβδομάδα.

Είχαν προηγηθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Ιουλίου οι εκρήξεις στην ΔΟΥ επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου και στην είσοδο του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, ευτυχώς δίχως τραυματισμούς, αλλά με αρκετές υλικές ζημιές.

Για το χτύπημα στην ΔΟΥ Αμαρουσίου, μάλιστα,  την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική ομάδα «Έμπρακτα αλληλέγγυοι αναρχικοί» με ανάρτηση στην ιστοσελίδα Indymedia το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην οποία, μάλιστα υπήρχε ευθεία επίθεση στην δημοσιογραφία για «απόκρυψη γεγονότων ή διαστρέβλωσή τους, με αφορμή την απεργία πείνας του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη, με το χτύπημα να γίνεται «σε ένδειξη αλληλεγγύης», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Η αναρχική ομάδα ανέλαβε το βράδυ της Πέμπτης (07.07.2022) την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τα ξημερώματα της Πέμπτης (07.07.2022) στην εφορία (ΔΟΥ) στο Μαρούσι.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα indymedia αναφέρει: «Στις 07/07/2022 ώρα 04.00 πραγματοποιήσαμε συμβολική επίθεση με δύο κιλά εκρηκτικής ύλης στην ΔΟΥ Αμαρουσίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στον από 23-05-2022 αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, Οι λόγοι της απεργίας πείνας θα έπρεπε να είναι ήδη γνωστοί στο πανελλήνιο. Ωστόσο και για αυτό το θέμα τηρείται σιγή ιχθύος, με ελάχιστες αναφορές. Το γεγονός ότι η όποια “αντιπολίτευση” και “δημοσιογραφία” ακολουθούν εντολές και τηρούν συμφωνίες περνά σε νέο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, με την συνειδητή απόκρυψη γεγονότων ή διαστρέβλωσή τους. Η ομερτά που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αφενώς είναι προαπαιτούμενο για την σκληρή αντιμετώπιση του απεργού πείνας και αφετέρου μας υποχρεώνει να αναβαθμίσουμε τα μέσα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ