Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Παρών ο Δήμος στο 1ο Συμπόσιο «Διάλογοι της Νισύρου»

Στα μέσα του Ιουνίου διοργανώθηκε στο μαγευτικό ηφαιστειογενές νησί της Νισύρου, το 1ο Συμπόσιο με τίτλο «Διάλογοι της Νισύρου» και βασικές θεματικές τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Μικρών Νησιών και τη Γεωπολιτική της Πράσινης Μετάβασης.

Πολιτικοί, επιστήμονες, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδρυμάτων και οργανισμών συνομίλησαν για θέματα σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη, τη γεωπολιτική σημασία της πράσινης μετάβασης, τη βιώσιμη ανάπτυξη των Μικρών Νησιών, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους τα Γεωπάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές, μπορούν να αναδειχθούν σε εργαλεία ανάπτυξης.

Τον Δήμο Καισαριανής εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας Τουρισμού και Οικολογίας, Μάνος Κιτσέλλης. Στην ομιλία του με τίτλο «Μονοπάτια: Μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού και αλλαγής της υπάρχουσας νοοτροπίας των ανθρώπων», ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου Καισαριανής σε συνεργασία με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού με τίτλο “Zero budget story”.

Στο πλαίσιο της δράσης επισκέφθηκαν το Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής και τα μονοπάτια του Υμηττού πάνω από 10.000 πολίτες, περισσότερα από 40 σχολεία και φορείς της Αττικής, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 300 θεματικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο βουνό.

Ο αντιδήμαρχος Κιτσέλλης αναφέρθηκε επίσης στις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο Καισαριανής σε συνεργασία με τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. και τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, για τη δημιουργία ενός Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην περιοχή, το οποίο θα υποστηρίζει παρόμοιες δράσεις με επίκεντρο τον Υμηττό σε μόνιμη βάση.

*Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του Συνεδρίου ήταν του Ιδρύματος «Γεώργιος Μ. Μίχαλος Αειφορία της Νισύρου» και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).

Διαβάστε: «Πράσινες» δράσεις για τον Υμηττό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ