Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

«Διαδρομές ανάγνωσης» και δημιουργικότητας για τα παιδιά

Με το σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!» ξεκινά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά από τη Δευτέρα 25 έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 11.00 – 13. 00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου στον Ταύρο.

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν μία διαδρομή ανάγνωσης (ντόμινο βιβλίων) μέσα στη βιβλιοθήκη και χρησιμοποιώντας φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά θα κατασκευάσουν διαφορετικά είδη σπιτιών και φτιάχνουν τη γειτονιά τους ή τη δική τους φανταστική πολιτεία. Οι μικροί φίλοι μας γίνονται συγγραφείς και εικονογράφοι και συνθέτουν τη δική τους φανταστική ιστορία στήνοντας το σκηνικό της πάνω σε μια γραμμή! Επίσης, τα παιδιά καλλιεργούν την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα και φτιάχνουν πολύχρωμα, αυτοσχέδια γατόσπιτα για τους αδέσποτους φίλους.

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αναγκαία η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της βιβλιοθήκης: 2103417939 ή στο tayrobib@otenet.gr

Ανδρέας Ευθυμίου: « Το δημιουργικό παιχνίδι προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στα παιδιά»

Ο δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Καλοκαιρινές πρωτοβουλίες με εκστρατείες ανάγνωσης, όπως αυτή της Δημοτικής μας βιβλιοθήκης στον Ταύρο, συνιστούν την πληρέστερη ψυχαγωγία για τα παιδιά. Το δημιουργικό παιχνίδι προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στα παιδιά καθώς τα μαθαίνει να δρουν συλλογικά, να συνεργάζονται αρμονικά και να παράγουν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Με όχημα το βιβλίο οι συγκροτημένες δραστηριότητες που ενεργοποιούν  τα παιδιά δημιουργούν μία παιδαγωγική ατμόσφαιρα που καλλιεργεί το σεβασμό τόσο στους άλλους όσο και προς τον εαυτό τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Εθνική Βιβλιοθήκη που σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών σχεδίασαν το πρόγραμμα και βέβαια τις υπεύθυνες της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκη στο Ταύρο που θα συντελέσουν αποτελεσματικά στην υλοποίηση του. Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ