Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Γιάννης Φωστηρόπουλος: Διπλασιασμός του κόστους λόγω της ενεργειακής κρίσης

«Οι αριθμοί κόστους έχουν διπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, ως απόρροια της παγκόσμιας οικονομικής και ενεργειακής κρίσης», τόνισε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ 1.

Ο κ. Φωστηρόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα, και μέσα από τον έλεγχο λειτουργίας των δημοτικών υποδομών. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον ρόλο του ενεργειακού υπευθύνου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος ελέγχει, καταγράφει και παρεμβαίνει όπου αυτό απαιτείται.

Ο δήμαρχος Π. Φαλήρου σημείωσε ότι σε όλες τις νέες κατασκευές και υποδομές υπάρχει «πράσινη πρόνοια», προκειμένου να ελαχιστοποιείται η σχετική περιβαλλοντική επιβάρυνση. Αναφέρθηκε επίσης στο έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού με νέα προηγμένα φωτιστικά σώματα led, καθώς και στα ηλεκτρονικά προγράμματα και πλατφόρμες ελέγχου και παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης, που χρησιμοποιούνται, προκειμένου να ελέγχεται η κατανάλωση ενέργειας.

Ο κ. Φωστηρόπουλος επανέλαβε τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εναλλακτικών παρόχων. Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημάρχου Π. Φαλήρου στην ΕΡΤ 1 εδώ.

Διαβάστε επίσης: Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Ιάσωνα Πανταζή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ