Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δοκιμάσαμε το… πολυαυτοκίνητο Suzuki Ignis 1.2 Hybrid

Το Ignis συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την φανταστική πορεία τού Jimny, βασισμένο στο ίδιο concept: ελαφριά και ανθεκτική κατασκευή, λελογισμένη χρήση ηλεκτρονικών βοηθημάτων, αξιοποίηση της τεράστιας πείρας της εταιρείας σε εκτός δρόμου μοντέλα και πολύ δελεαστικές τιμές! Άλλωστε, η Suzuki δεν επένδυσε τεράστια ποσά στην ηλεκτροκίνηση, αλλά περίμενε υπομονετικά να δει τη γενική εξέλιξη!

Από το 2016 που λανσαρίστηκε μέχρι και σήμερα, το Ignis έχει προσθέσει λειτουργικές ευκολίες για την άνετη μετακίνηση στην πόλη.  νέες ταπετσαρίες και νέα εμφάνιση στον πίνακα οργάνων. Εξοπλίζεται με τον τετρακύλινδρο 1.2 DualJet, με διπλά μπεκ ψεκασμού, μεταβλητό χρονισμό, απόδοσης 83 ίππων και ροπή στα 107 Nm. Αναφορικά με την εμπλοκή του mild hybrid συστήματος, αυτή γίνεται από ένα ηλεκτρικό μοτεράκι BISG (ιμάντα/ γεννήτριας) με 3,1 ίππους και 50 Nm.  Το μικρό αυτό μοτέρ συνδυάζεται με μπαταρία 10 Ah, η οποία του επιτρέπει να εμπλέκεται πιο συχνά, αν και πάντα σε χαμηλές και μεσαίες στροφές στο κινητήριο σύνολο.

Τα 18 εκατοστά από το έδαφος, πέραν την υψομετρικής υπεροχής στην θέαση δίνουν και ένα πλεονέκτημα έναντι των κακοτεχνιών των ελληνικών δρόμων, αλλά επιτρέπουν την άνετη κίνηση και σε χωματόδρομους.  Παρά το υψηλό κέντρο βάρους, το Ignis πατάει πολύ καλά στον αυτοκινητόδρομο και με ταχύτητες στα 130 χλμ./ώρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα από πλευρικούς ανέμους. Εκεί όμως που το Suzuki Ignis ξεχωρίζει είναι η άνεση στο εσωτερικού του. Το μήκος των 3,700 μέτρων με μεταξόνιο στα 2.435 χλστ. διασφαλίζουν άνετες μετακινήσεις τηρουμένων των αναλογιών του αυτοκινήτου. Η μεγάλη απόσταση του «ουρανού» από τα κεφάλια των επιβατών, αλλά και το μεγάλο μεταξόνιο προσφέρει άνετες μετακινήσεις για 4 άτομα. Ο δε χώρος αποσκευών είναι 260 λίτρα και φυσικά αυξάνεται με την ανάκληση των διαιρούμενων καθισμάτων.

Με τιμή εκκίνησης τα 14.400 ευρώ, αυτό το… πολυαυτοκίνητο μπορεί εύκολα να αποτελέσει στόχο μικρομεσαίων βαλάντιων, για ανθρώπους που θέλουν μια αξιόπιστη λύση, με εγγυημένη ποιότητα σε βάθος πολλών χρόνων!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ