Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ανδρέας Κονδύλης: «Η παραλία δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

Σε τεντωμένο σκοινί κινούνται οι σχέσεις μεταξύ του Δήμου Αλίμου και του επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στείλει εξώδικο στον ανάδοχο θέτοντας του προθεσμία 100 ημερών, προκειμένου μεταξύ άλλων να αποκαταστήσει το σύνολο των φθορών και των βλαβών στην περιοχή της ανάπλασης και να καθαιρέσει, αποξηλώσει και απομακρύνει όλες τις κατασκευές που έχει τοποθετήσει ή ανεγείρει πάνω στον κοινόχρηστο χώρο πέραν των συμβατικά συμπεφωνημένων επιφανειών.

Στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, όπως αυτή αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης αναφέρει ότι «η όλη κατάσταση αποτελεί πλέον βαρίδι και σοβαρό πρόβλημα για την πόλη μας. Η καταγγελία και η λύση της σύμβασης είναι πλέον μονόδρομος, εξαιτίας της μη τήρησης των συμπεφωνημένων από τον Ανάδοχο, της καταχρηστικής, κακόπιστης και αντισυμβατικής λειτουργίας του».

Όπως αναφέρει, «στην πρόταση αυτή φθάνουμε έπειτα από μακρόχρονες, πολυετείς προσπάθειες να πείσουμε τον Ανάδοχο να εκτελεί της υποχρεώσεις του και να είναι συνεπής με τα όσα έχει υπογράψει και οφείλει προς τον Δήμο Αλίμου, όμως δυστυχώς εισπράττουμε εμπαιγμό, κοροϊδία, ασυνέπεια, αθέτηση των υποχρεώσεων, και πλέον προκλητική συμπεριφορά, όπως αυτή εκδηλώθηκε και με την από 17-7-2022 Εξώδικη Δήλωσή του προς τον Δήμο μας».

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη, «η παραλία δεν είναι τσιφλίκι κανενός! Ανήκει στους πολίτες και τον Δήμο του Αλίμου και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός επιχειρηματία». Σημειώνει δε ότι «έπειτα, λοιπόν, από τουλάχιστον 5 χρόνια αντισυμβατικής συμπεριφοράς του Αναδόχου, ήρθε η ώρα να το πούμε: Νισάφι πια! Το χάσμα είναι αγεφύρωτο, η συνεννόηση εντελώς αδύνατη, ματαιοπονούμε! Η Σύμβαση έχει καταλυθεί και παραβιαστεί ασύστολα από τον Ανάδοχο. Είναι η ώρα και επίσημα να λήξει».

Διαβάστε επίσης: Οδός «Σήφη Μιγάδη» στον Άλιμο – Ο ήρωας πιλότος και η ιστορία του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ