Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Γιώργος Χατζηδάκης: «Να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική για τα σχολεία»

Να αλλάξει άρδην η τιμολογιακή πολιτική σε ότι αφορά τις ενεργειακές καταναλώσεις των σχολείων και των άλλων κοινωφελών ιδρυμάτων, ζητεί μέσα από την Αμαρυσία ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης.

«Το 70% των σχολείων της πόλης μας έχει φυσικό αέριο. Μπορούν τα σχολεία να μείνουν χωρίς θέρμανση;», ερωτά ο κ. Χατζηδάκης. Υπενθυμίζει δε, ότι από εφέτος που επεκτείνεται ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου (9 νηπιαγωγεία και 17 δημοτικά στην Ηλιούπολη θα λειτουργούν μέχρι τις 5.30μμ), το κόστος θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Σύμφωνα με στοιχεία, το κόστος του φυσικού αερίου στα σχολεία της Ηλιούπολης για το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθε σε 220.000 ευρώ. «Και αναμένεται να πάει παραπάνω. Κάνουμε ρύθμιση διότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε διαφορετικά. Πόσες όμως, ρυθμίσεις να κάνεις; Δε έχει πάτο το βαρέλι…», διαπιστώνει.

Επίσης, καταγράφεται υπερτριπλασιασμός του λειτουργικών κόστους του δημοτικού κολυμβητηρίου. Από 46.763,14 ευρώ που ήταν το πρώτο τετράμηνο του 2021, το αντίστοιχο διάστημα του τρέχοντος έτους ανήλθε σε 153.304,03 ευρώ.

Η δαπάνη φυσικού αερίου του Δημαρχείου ανήλθε το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους σε 49.710 ευρώ από 11.819 το αντίστοιχο περσινό. Κατά τους ίδιους μήνες, το κόστος από την κατανάλωση ρεύματος ανήλθε σε 965.829 ευρώ από 444.445 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, τα ανείσπρακτα δημοτικά τέλη, τα οποία είναι ανταποδοτικά, δηλαδή κατευθύνονται στον τομέα της καθαριότητας και στον ηλεκτροφωτισμό, είναι εκατοντάδες χιλιάδες.

Διαβάστε επίσης: Γρηγόρης Κατωπόδης για «σκοτεινές πόλεις»: «Όταν φθάνεις στο αμήν, πιάνεσαι από τα μαλλιά σου»

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ