Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Παλαιό Φάληρο

Έτοιμα για να υποδεχτούν τους αθλητές – μέλη των αθλητικών συλλόγων της περιοχής είναι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, η δημοτική Αρχή του οποίου συνεχίζει το έργο στήριξης του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, από το τέλος της εβδομάδας που πέρασε οι εγκαταστάσεις, που αποτελούν μία ακόμη παρέμβαση  του Δήμου και του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου για την προώθηση του Αθλητισμού στην πόλη.

Πρόκειται για νέες ανακατασκευασμένες-αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.). Ένα απολύτως σύγχρονο Κέντρο άσκησης/άθλησης, ανοιχτό, και σύμφωνα με τις προδιαγραφές για ασφαλείς αθλητικές δραστηριότητες για τους ασκούμενους κάθε ηλικίας.

Ο αγιασμός των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο Δ.Α.Κ., από τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, οι Βουλευτές του Νότιου Τομέα Β3 Διονύσης Χατζηδάκης, Άννα Καραμανλή και Βασίλης Σπανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων της πόλης.

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον παριστάμενο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο καθώς όπως τόνισε: «επί θητείας του, ως Υπουργός Εσωτερικών, δρομολόγησε την χρηματοδότηση του έργου». Αναφέρθηκε στις τεχνικές δυσκολίες κατά την υλοποίηση του, οι οποίες ξεπεράστηκαν χάρη στη συμβολή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς επίσης και των ουσιαστικών ενεργειών του Δ.Σ. και όλων των μελών του ΠΟ.Α.ΚΕ.

Ο κ. Φωστηρόπουλος ανέπτυξε επίσης το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της πόλης, που αποτελούν πυλώνες για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, φέρνοντας ως παραδείγματα, τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του Ποσειδώνειου Ημιμαραθωνίου και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής οι οποίες φιλοξενήθηκαν την περασμένη άνοιξη στην πόλη μας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, από την πλευρά του δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την υλοποίηση του έργου το οποίο χαρακτήρισε  σημαντικό για την τοπική κοινωνία και δήλωσε την πρόθεση του να υποστηρίξει ανάλογες πρωτοβουλίες και έργα, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στο Παλαιό Φάληρο.

Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με το ποσό των 334.304 ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγκατάσταση νέου συνθετικού χλοοτάπητα καθώς και καινούργιου ελαστικού τάπητα στον στίβο, περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου (ταρτάν) του γηπέδου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του Παλαιού Φαλήρου.

Οι εργασίες εντός των χρονοδιαγραμμάτων που εόχαν τεθεί το καλοκαίρι του 2021, καθιστώντας την κεντρική αθλητική υποδομή του Δήμου μας (Δ.Α.Κ.), αναβαθμισμένη, σύγχρονη και ποιοτική, προς χρήση από τα αθλητικά σωματεία και τους αθλούμενους.

Διαβάστε: Ραντεβού εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δημαρχείο

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ