Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στην τελική ευθεία η ανέγερση του 1ου ΕΠΑΛ και 2ου Εργαστηριακού Κέντρου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία μελέτης και κατασκευής του 1ου ΕΠΑΛ και 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Αργυρούπολης, καθώς και των 11ου Δημοτικού και 11ου Νηπιαγωγείου Αιγάλεω.

Στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. υπεγράφησαν οι συμβάσεις ανάθεσης εκπόνησης μελετών προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκ. ευρώ και έχουν ως δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Επιπλέον έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής.

Οι αποφάσεις υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρη, τους δημάρχους Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο και Αιγάλεω Γ. Γκίκα, και εκπροσώπους των αναδόχων. Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης ο πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, οι αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε., όσο και οι δήμαρχοι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την ουσιαστική συνδρομή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και συνολικά των στελεχών της Περιφέρειας, στην άμεση ένταξη και χρηματοδότηση κτηριακών υποδομών οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στην Αττική.

Γ. Πατούλης: «Πάνω από 92 εκ. ευρώ διατέθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για σχολικές κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό»

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς και στη δημιουργική συνεργασία που έχει επιτευχθεί με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε., ενώ τόνισε ότι μέχρι τώρα έχουν χρηματοδοτηθεί με περισσότερα από 92 εκ. ευρώ έργα σχολικών κτιριακών υποδομών και εξοπλισμός σχολείων.

Διαβάστε επίσης: «Πατάει… γκάζι» το Ελληνικό – Προχωρεί και το οικιστικό κομμάτι

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από Ελληνικό και Αργυρούπολη στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ