Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Με κάθε επισημότητα και τη μαζική συμμετοχή πολιτών και φορέων, πραγματοποιήθηκαν και φέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Παλαιό Φάληρο για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι οποίες κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Πλήθος κόσμου, με σύμμαχο τον καλό καιρό, παρακολούθησε και καταχειροκρότησε την παρέλαση των μαθητών, στην οποία έλαβαν επίσης μέρος, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, καθώς και τα Συστήματα Οδηγισμού και Ναυτοπροσκόπων, αλλά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ».

Στην παρέλαση συμμετείχαν εξάλλου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, ο Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης (Στρατιωτικά Οχήματα).

Η μαθητική νεολαία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με τον ενθουσιασμό και τον δυναμισμό της, έστειλε μήνυμα εθνικής υπηρηφάνειας, αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης.

Νωρίτερα το πρωί, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Π. Φαλήρου, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και αυτοδιοικητικών Αρχών της πόλης, αλλά και σημαιοφόρων των σχολείων του Π. Φαλήρου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, με κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο, τους βουλευτές του Νότιου Τομέα Διονύση Χατζηδάκη, Άννα Καραμανλή και Δημήτρη Βαγενά καθώς και εκ μέρους των φορέων της πόλης. Για το νόημα και την σημασία της ημέρας, συγκινητική ήταν η ομιλία της μαθήτριας Μαρίας – Ιακωβίνας Χριστοδουλάκη.

Επίσης, στο Ηρώο Υποβρυχίων στο Πάρκο Φλοίσβου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, εις μνήμη των πεσόντων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

«Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε», δήλωσε ο κ. Φωστηρόπουλος μετά το πέρας των εκδηλώσεων, «έχουμε αυξημένο καθήκον να τιμούμε τη μνήμη εκείνων των ηρώων που αγωνίστηκαν για την λευτεριά και την ανεξαρτησία του έθνους και αποτελούν φωτεινό σηματοδότη για εμάς. Για να αγωνιζόμαστε και να μοχθούμε για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να παραδώσουμε ένα καλύτερο ‘αύριο’ στις επόμενες γενιές».

Διαβάστε επίσης: Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο εντάσσονται στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ