Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καλλιθέα: «Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές»

Το σήμα της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί του Σαββάτου από την Καλλιθέα. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, με αφορμή τη λειτουργία γραφείου αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

«Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές. Και δικαιολογημένα, θα έλεγα, καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «… ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευτεί και πάλι, διότι ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και διότι κρατήσαμε σταθερό το τιμόνι του σκάφους της πατρίδας μας σε πολύ ταραγμένα νερά».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως όταν είχε επισκεφθεί την Καλλιθέα πριν τις εκλογές του 2019 είχε δεσμευτεί για κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. «Θα μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε. Θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και τις δημιουργήσαμε. Θα φέρουμε ξένες επενδύσεις και τις φέραμε. Θα κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή και πιο ασφαλή απέναντι στις προκλήσεις των γειτόνων μας και το κάναμε. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», είπε και πρόσθεσε: «Ξέρω και ξέρετε ότι σε καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν έτυχαν τόσες μεγάλες δυσκολίες. Από τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο και την πανδημία, μέχρι τις προκλήσεις των γειτόνων μας και τώρα τη μεγάλη εισαγόμενη ενεργειακή κρίση. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν ότι μπορούν να στηρίζονται σε εμάς και ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε στους δύσκολους καιρούς που περνάμε».

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίζει να στηρίζει τους πολίτες. «Όπως στηρίξαμε την κοινωνία στην πανδημία και πληρώσαμε τους μισθούς όλων των εργαζομένων των καταστημάτων που έκλεισαν και στηρίξαμε τις επιχειρήσεις με επιστρεπτέα προκαταβολή, το ίδιο κάνουμε και τώρα εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Το γνωρίζετε όλοι σας, κάθε φορά που παίρνετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος βλέπετε τι θα πληρώνατε αν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση και τι πληρώνετε τώρα. Επειδή ακριβώς το κράτος σπεύδει και στηρίζει κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα, κάθε επιχειρηματία, είτε είναι μεγάλος είτε είναι μικρός. Και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε».

«Και μπορούμε να το κάνουμε, διότι σήμερα η Ελλάδα αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργούμε ένα πλεόνασμα, το οποίο μπορούμε να επιστρέψουμε στην κοινωνία μέσα από στοχευμένα μέτρα στήριξης», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε «από 1/1/2023, οι συνταξιούχοι θα δουν για πρώτη φορά αύξηση κοντά στο 8% στις συντάξεις τους. Η εισφορά αλληλεγγύης, αυτός ο μνημονιακός φόρος που έρχεται από το παρελθόν, θα καταργηθεί οριστικά για όλους. Και τώρα, πριν από τις γιορτές, παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευάλωτοι συμπολίτες μας θα πάρουν ένα έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε όλο το πλαίσιο στήριξης, το οποίο έχουμε δρομολογήσει για την κοινωνία από τότε που ξέσπασε αυτή η μεγάλη κρίση».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε και αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «αυτοί οι οποίοι καταφεύγουν στην πόλωση, στον λαϊκισμό, στις ακρότητες, στις θεωρίες συνωμοσίας είναι κατά κανόνα αυτοί που δεν έχουν να μιλήσουν καθόλου και να πουν τίποτα στους πολίτες για τα πραγματικά τους προβλήματα. Αυτό δεν είναι το γήπεδο το δικό μας. Το δικό μας γήπεδο είναι το γήπεδο της επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας και για αυτά ενδιαφέρονται οι πολίτες τελικά. Και με βάση αυτό το κριτήριο θα κρίνουν και θα κάνουν τις επιλογές τους».

Τέλος, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, με το οποίο – όπως ανέφερε – γνωρίζονται 20 χρόνια, είπε ότι στο πρόσωπό του η Καλλιθέα έχει πάντα έναν συμπαραστάτη. «Έχει έναν συμπαραστάτη διότι γνωρίζω τα προβλήματα σας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όσα χρόνια τουλάχιστον πολιτεύομαι στην ευρύτερη περιοχή».

Τον πρωθυπουργό προλόγησε ο κ. Κάρναβος. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πάντα δίπλα στην πόλη μας, από εδώ ξεκίνησε και έχει πάντα τη διάθεση να συνεισφέρει στα μεγάλα, να ασχολείται ακόμα και με τα μικρότερα», σημείωσε ο δήμαρχος. «Να πούμε πως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που επί διακυβέρνησής σας ανακοινώθηκε η έλευση του Μετρό στην Καλλιθέα, είναι ένα έργο που σας ζητήσαμε και το δρομολογήσατε», προσέθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα επισκέφθηκε και το αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας όπου με αφορμή τη λειτουργία γραφείου αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική αστυνομία στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

«Τα γραφεία έχουν αντιμετωπίσει τα 3.000 περιστατικά από τα 10.000 που έχει αντιμετωπίσει ολόκληρη η Αστυνομία. Άρα σίγουρα χρειαζόμαστε υπερδιπλάσιο αριθμό γραφείων, τον οποίο και προετοιμάζουμε και ελπίζουμε και πάλι στη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα και ιδιαίτερα στην Παπαστράτος», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε επίσης: Δέσμευση Γκάγκα για επαναλειτουργία του Ιατρείου Αναφοράς Covid

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Καλλιθέα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ