Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Ξεκινούν τα έργα για το Open Mall

Ξεκινούν τη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, τα έργα για την ανάπλαση της Ομήρου, του κεντρικότερου εμπορικού δρόμου της πόλης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το «Ανοικτό Κέντρου Εμπορίου» θα παραδοθεί σε 10 μήνες.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του δυτικού τμήματος της οδού Ομήρου, από την οδό Κων. Παλαιολόγου έως τη συμβολή της με την οδό Βυζαντίου, και ουσιαστικά εναρμονίζει και το τμήμα αυτό της οδού Ομήρου με το τμήμα που αναπλάστηκε προγενέστερα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας με τη στάθμευση στο βόρειο τμήμα της οδού να γίνεται σε θέσεις παράλληλες προς την κυκλοφορία και στο νότιο τμήμα σε θέσεις υπό γωνία 30°.

Τα πεζοδρόμια διαπλατύνονται και περιλαμβάνουν ελεύθερη από κάθε εμπόδιο ζώνη όδευσης πεζών, ζώνη εγκατάστασης αστικού εξοπλισμού και φυτικού υλικού και ποδηλατόδρομο στο βόρειο τμήμα της οδού (αριστερά κατά την κίνηση των οχημάτων). Η διατήρηση των υφιστάμενων δέντρων και η φύτευση νέων, η χρήση ψυχρών τεχνητών ή φυσικών υλικών καθώς και η επικάλυψη όλων των ασφαλτοστρώσεων με φωτοκαταλυτικές – ψυχρές στρώσεις έχει σκοπό τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Υπό την απειλή έξωσης 3 σχολεία – Διπλή συγκέντρωση Γονέων

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ