Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Υπό την απειλή έξωσης 3 σχολεία – Διπλή συγκέντρωση Γονέων

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, με αφορμή την έξωση τριών σχολείων: του 6ου Νηπιαγωγείου, του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου. Τα δύο τελευταία λειτουργούν σε κτίριο που ανήκει στην Εστία, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου για το ιδιοκτησιακό. Την Τετάρτη όμως, ξεκινά δεύτερο δικαστήριο για το θέμα του μισθώματος, δηλαδή αν ο Δήμος πρέπει να καταβάλει ενοίκιο, το ύψος αυτού και αν πρέπει να πληρώσει τις οφειλές σύμφωνα με τις αιτιάσεις της Εστίας.

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με το κτίριο το οποίο στεγάζει το 6ο Νηπιαγωγείο.
Έτσι, οι γονείς αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στις 9πμ της Τετάρτης στην πλατεία Νέας Σμύρνης, όπου λειτουργούν το 8ο Γυμνάσιο και το 7ο Λύκειο. Στις 5μμ της ίδιας ημέρας θα συγκεντρωθούν έξω έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο (Παρασκευοπούλου και Μίμαντος).

Σε ανακοίνωσή τους για το 8ο Γυμνάσιο και το 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης, οι γονείς ενημερώνουν ότι το σχολικό συγκρότημα απειλείται με έξωση από τον ιδιοκτήτη Πολιτιστικό Ίδρυμα «Εστία» λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων από τον Δήμο Νέας Σμύρνης. «Θα συγκεντρωθούμε στο σχολείο, θα περιδιαβούμε την πλατεία κάνοντας μια μικρή στάση παραπλεύρως των γραμμών του τραμ επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στο Μέγαρο της Εστίας και θα καταλήξουμε στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης επί της λεωφόρου Συγγρού. Ως γονείς και ως πολίτες απαιτούμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων μας και την εφαρμογή οριστικής και σταθερής πολιτικής απόφασης ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να είναι ακριβώς αυτό, Παιδιά», τονίζουν οι γονείς.

Έξωση για τρίτη φορά

Ανακοίνωση εξεδόθη και για το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης. Όπως τονίζουν, στο υπαρκτό πρόβλημα – υποχρεωτικής σύμφωνα με τον νόμο – μεταστέγασης των ως άνω μικρών μαθητών σε κατάλληλα σχολικά κτήρια ένεκα ανυπαρξίας διαθέσιμων προς τούτο χώρων, προστίθεται η δυσοίωνη προοπτική της απώλειας μιας σταθερής σχολικής υποδομής, όπως είναι το 6ο Νηπιαγωγείο εντός του οποίου λειτουργεί και το μοναδικό ‘’Τμήμα Ένταξης ‘’ νηπίων που εξυπηρετεί μικρούς μαθητές από όλη τη Νέα Σμύρνη.

Ειδικότερα, αναφέρεται:

«Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 6ο Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης απειλούνται με έξωση από το σχολείο τους για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια. Η πολυετής δικαστική διαμάχη και τα νομικά, προς επίλυση, ζητήματα μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των συνιδιοκτητών του οικοπέδου που κατασκευάστηκε και λειτουργεί εδώ και 33 χρόνια το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης, θέτουν σε διαρκή ομηρεία την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής και εντείνουν, ανεπίτρεπτα, το αίσθημα ανασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση βρήκε απροετοίμαστο τον Δήμο Νέας Σμύρνης που εξαναγκάστηκε σε καθεστώς προσωρινής εξαίρεσης από την εφαρμογή της, λόγω ανεπάρκειας σχολικών κτιριακών υποδομών, ικανών να στεγάσουν το σύνολο των νηπίων και προνηπίων της περιοχής μας. Εξ αρχής, στηλιτεύσαμε ως Ένωση την απαράδεκτη, από κάθε άποψη, λύση στέγασης διακοσίων και πλέον νηπίων σε πρόχειρες προκατασκευασμένες αίθουσες σε ελεύθερους δημοτικούς χώρους που δεν πληρούν, σε καμία περίπτωση, τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας.

Στο υπαρκτό πρόβλημα – υποχρεωτικής σύμφωνα με τον νόμο – μεταστέγασης των ως άνω μικρών μαθητών σε κατάλληλα σχολικά κτήρια ένεκα ανυπαρξίας διαθέσιμων προς τούτο χώρων, προστίθεται η δυσοίωνη προοπτική της απώλειας μιας σταθερής σχολικής υποδομής, όπως είναι το 6ο Νηπιαγωγείο εντός του οποίου λειτουργεί και το μοναδικό ‘’Τμήμα Ένταξης ‘’ νηπίων που εξυπηρετεί μικρούς μαθητές από όλη τη Νέα Σμύρνη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες για την προσχολική στην πόλη μας, σε έναν δήμο που καταγράφει πανελλαδικά από τους υψηλότερους μέσους όρους μαθητών ανά τμήμα, δεν μας περισσεύουν νηπιαγωγεία, δεν μας περισσεύουν σχολικά κτήρια, δεν θα δεχτούμε καμία συγχώνευση τμημάτων στα ήδη επιβαρυμένα σχολεία μας, δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει καμία σχολική μονάδα!

– Καλούμε τον Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση και οριστική διευθέτηση των ζητημάτων στέγασης των μαθητών

– Καλούμε αμφότερες τις αντιμαχόμενες πλευρές, τόσο στην περίπτωση του 6ου Νηπιαγωγείου όσο και στις περιπτώσεις του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο εξεύρεσης λειτουργικής λύσης.

– Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εγγυηθεί την απρόσκοπτη συνέχεια λειτουργίας του 6ου Νηπιαγωγείου στο ήδη υπάρχον κτήριο και των 8ου Γυμνασίου – 7ου ΓΕΛ στο κτήριο της Εστίας.

– Καλούμε την Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβουν.

– Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τους γονείς και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν την Τετάρτη 25/01 9:00 το πρωί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των σχολείων της Εστίας και όλοι μαζί το απόγευμα στις 17.00 στο 6ο Νηπιαγωγείο ( Παρασκευοπούλου και Μίμαντος ) για να αποτρέψουμε την έξωσή του».

Διαβάστε επίσης: Αναστάτωση στα σχολεία της Εστίας – Φόβος για έξωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ