Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Με άλμα στα 8,41μ. ο Τεντόγλου επανέκτησε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο

Στην κατοχή του Μίλτου Τεντόγλου επέστρεψε η κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023, με τον Έλληνα «χρυσό» Ολυμπιονίκη να κλείνει στόματα στο χθεσινό μίτινγκ κλειστού του Λιεβέν, στη Λετονία, λίγες ώρες μετά την ακύρωση της προηγούμενης (8,40μ. στο Τορούν) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου (World Athletics), λόγω… παπουτσιών.

Ο αθλητής του Γ.Σ Κηφισιάς, υπό τις οδηγίες του Γιώρου Πομάσκι, μπήκε «ζεστός» και εκκίνησε τα άλματα του στα 8,32μ., ενώ στο δεύτερο «προσγειώθηκε» στα 8,37μ. Στο τρίτο του άλμα, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης έκανε 8,34μ., ενώ η τέταρτη του προσπάθεια ήταν αρκετή για να του χαρίσει την κορυφή, σημειώνοντας 8,41μ.! Ο Έλληνας αθλητής «πέταξε» τις άλλες δύο προσπάθειες του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ (8,06μ.) και στην τρίτη τον Αμερικανο Μαρκίς Ντέντι με 7,94μ.

Η επίδοση του Τεντόγλου είναι η δεύτερη καλύτερη του στον κλειστό, μετά τα 8,55μ. που είχε σημειώσει πέρυσι στο Βελιγράδι.

Στο ίδιο  μίτινγκ η Κατερίνα Στεφανίδη, έφτασε μία ανάσα από το βάθρο, αλλά τελικά κατέλαβε την 4η θέση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ μπήκε στον αγώνα με επιτυχημένο άλμα στα 4,45μ., ενώ ήταν άκυρη στην πρώτη της προσπάθεια στα 4,60μ., τα οποία πέρασε με τη δεύτερη. Η Στεφανίδη συνέχισε χωρίς επιτυχία στα 4,71μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα από την τέταρτη θέση με 4,60μ.

Η Κέιτι Μουν (ΗΠΑ) κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 4,83μ., που αποτελεί την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Σλοβένα Τίνα Σούτεγ με 4,78μ. και στην τρίτη η Καναδή Αλίσα Νιούμαν με 4,71μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ