Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση του Δήμου για την Ημέρα της Γυναίκας

Κατείχε πράγματι η γυναίκα ισότιμη θέση με τον άντρα στην Αρχαία Σπάρτη, όπως μας μαθαίνουν στο σχολείο; Τι πάθαινε μια γυναίκα που έδειχνε ενδιαφέρον για τις επιστήμες στον Μεσαίωνα; Τι κοινό έχουν η Σταχτοπούτα, με τον Μόγλη, την Χιονάτη και τον Νέμο; Τι σημαίνει η έκφραση «Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος» που λέμε στα κορίτσια μας; Τι σχέση έχει η ανακάλυψη του D.N.A. με το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες;

Σ’ αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα δοθούν απαντήσεις το Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 8:00 μ.μ., στον δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», σε μια ιστορική αναδρομή για τη θέση της γυναίκας στις πατριαρχικές κοινωνίες, από την αρχαιότητα έως σήμερα, με αρκετή δόση χιούμορ, προβολές βίντεο, αλλά και συγκίνηση.

Το δρώμενο παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα των Κ.Α.Π.Η Βύρωνα και συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι Κιλτζόγλου Αναστασία, Παπαγγελή Φωτεινή, Σκόρδος Βαγγέλης, Σμυρνής Φώτης, Σπαντιδάκη Γεωργία.

Η αφίσα είναι της Βασιλικής Μακράκη, στον ήχο – φως ο Πάρης Γεωργούλας και στη σκηνοθεσία, στα κείμενα, στο βίντεο και στη μουσική επιμέλεια η Βενετία Χατζηνικολάου.

Διαβάστε επίσης: Πέφτει η αυλαία για τις παραστάσεις της Μικρής Σκηνής

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ