Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μεγάλη ανταπόκριση στον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο

Στις δράσεις πρόληψης της υγείας μετέχει ενεργά ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος το διήμερο 20 και 21 Μαρτίου έδωσε την ευκαιρία σε όσες κατοίκους της πόλης το επιθυμούσαν, να κάνουν δωρεάν εξέταση στην κινητή μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η δράση διοργανώθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρόσκληση και χορηγία των Δήμου Παλαιού Φαλήρου και ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ – Π. Φαλήρου και Πειραιά, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά την παραμονή τους στο σημείο οι γιατροί πρόσφεραν δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο προκειμένου να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ή και οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.

Με αφορμή την δράση ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης που ενισχύει ανάλογες δράσεις προληπτικών εξετάσεων, επισκέφτηκε την κινητή μονάδα στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως όπου παρουσία του δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου και των διοργανωτών και υποστηρικτών της πρωτοβουλίας, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα αλλά και για την ανταπόκριση των γυναικών σε αυτό.

Τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου είχαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Μελέτης Βατίστας.

Διαβάστε επίσης: Μαγικές στιγμές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής στο Κλειστό Tae Kwon Do

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ