Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζονται οι διαλέξεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Οι «Θεσμικές επιπτώσεις της κρίσης. Δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου» θα είναι το θέμα της 3ης Ενότητας του Ανοικτού Πανεπιστημίου που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου, στην Πνευματική Εστία Μοσχάτου.

Η θεματική αυτή ενότητα εντάσσεται στο πρόγραμμα εισηγήσεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου «Η Ελλάδα μετά την οικονομική και υγειονομική κρίση: Παθογένειες και προοπτικές», που διοργανώνεται από την Πνευματική Εστία Μοσχάτου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Οι ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 18.30 το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο.

Μεταξύ των ομιλητών τις θέσεις τους θα αναπτύξουν οι: π. Υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης –Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη, – Πρόεδρος ΔΣΠ Ηλίας Κλάππας. Συντονιστής θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής EUC και Πρόεδρος της Π.Ε.Μ. Γεώργιος Χλούπης.

Η επόμενη ενότητα του Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι:
Κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης (26-4-2023) με ομιλητές την καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου, τον καθηγητή Άγγελο Μιμή και τον Υπουργό Γιάννη Πανούση

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, αναφερόμενος στην ανταπόκριση των πολιτών και τα οφέλη του Ανοικτού Πανεπιστημίου δήλωσε: «Οι εισηγήσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου που διοργανώνει η Πνευματική Εστία Μοσχάτου υπό την Αιγίδα μας, προσφέρουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να συζητήσουν για εύρος θεμάτων που αφορούν τη χώρα μας και τη διαμόρφωση των θεσμών της μετά την πολύπλευρη κρίση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε –και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε- τόσο σε οικονομικό όσο και σε υγειονομικό επίπεδο.

Η ενημέρωση, η συμμετοχή και η συνεχής εκπαίδευσή μας αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα που πρέπει να έχουμε προκειμένου να είμαστε σε θέση να συνειδητοποιούμε και να “συνδιαλεγόμαστε” με όλα τα θέματα της κοινωνίας μας, είτε πρόκειται για την επίλυσή τους, είτε για την κατανόησή τους, είτε για τον επανακαθορισμό τους. Γι αυτό το λόγο, οι ευκαιρίες που παρέχονται μέσα από τις θεματικές του Ανοικτού Πανεπιστημίου, δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτες από το σύνολο των πολιτών μας!».

Διαβάστε επίσης: Ομόφωνο ψήφισμα για τον Φαληρικό Όρμο από Καλλιθέα και Μοσχάτο – Ταύρο

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ