Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σεμινάριο “Walk me Out” για τη βελτίωση ζωής των αδέσποτων

O Δήμος Βύρωνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου) υλοποιεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το πρωτοποριακό σεμινάριο “Walk me Out”, το οποίο αρχίζει την Κυριακή 2 Απριλίου.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στη βελτίωση των όρων ζωής των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων, εκπαιδεύοντας τους συμμετέχοντες σχετικά με τη σχέση τους με το σκύλο, καθώς και στη διεύρυνση της κοινότητας των εθελοντών που σχετίζονται με φιλοζωικές δράσεις στους δήμους Βύρωνα και Καισαριανής.

Ο Δήμος απευθύνεται σε ενεργούς εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να γνωρίσει στα μυστικά του κόσμου των σκύλων.
Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα εκπαιδευτούν στη γλώσσα του σώματος του σκύλου, στους τρόπους μάθησης, σε εκπαιδευτικές τεχνικές καθώς και σε προβλήματα συμπεριφοράς και τρόπους διόρθωσής τους. Θα δούν επίσης τις ιδιαιτερότητες της διαβίωσης ενός σκύλου σε καταφύγιο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενεργοί εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας και τους τρόπους να τις αντιπαρέλθουν, με τον εκπαιδευτή Πέτρο Σιδερέα.

Η κτηνίατρος Χρυσούλα Παπαδοπούλου θα εισάγει τους συμμετέχοντες στους κανόνες ευζωίας, τις ενδείξεις προβλημάτων υγείας και τις πρώτες βοήθειες και η δικηγόρος Μελίνα Μπουμπουρή στο διαρκώς μετασχηματιζόμενο νομικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς.
Συμμετέχει ο εκπαιδευτής σκύλων Νίκος Βαβάτσικος, με τον οποίο οι συμμετέχοντες θα μιλήσουν για τα αμφίπλευρα οφέλη της συνεργασίας με τους σκύλους στον τομέα του dog therapy και της έρευνας και διάσωσης.

Μετά το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης, όσοι επιθυμούν θα συνεχίσουν στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, το οποίο αφορά επισκέψεις μας στο καταφύγιο της φιλοζωικής του Βύρωνα και την εφαρμογή των όσων έμαθαν σε μια ομάδα επιλεγμένων σκύλων του καταφυγίου με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους, καθώς και την κοινωνικοποίησή τους, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της εύρεσης υιοθεσίας τους.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο ΚΑΠΗ Βύρωνα (Καλλιπόλεως 59, Βύρωνας) κάθε Κυριακή 11:00 – 13:00, αρχής γενομένης από την Κυριακή 2 Απριλίου και για ένα σύνολο έξι συναντήσεων (με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα).

Όροι συμμετοχής

Το σεμινάριο είναι μια προσφορά του Δήμου Βύρωνα στους συμμετέχοντες οι οποίοι δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Μόνη προϋπόθεση είναι η συνέπεια στις προγραμματισμένες συναντήσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση psiderdogtraining@gmail.com με τίτλο “Συμμετοχή Walk me out” αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιοχή κατοικίας, και λίγα λόγια για τους λόγους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης του.

Διαβάστε επίσης: Μαγευτικό ταξίδι στην ποίηση από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών του Δήμου

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ