Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Στ. Βαλαβάνη: Να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των σχολικών εκδρομών

Την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να τηρηθεί ο έλεγχος που προβλέπεται για την ασφάλεια των σχολικών εκδρομών, εκφράζει με δήλωσή της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, Στέλλα Βαλαβάνη. Παράλληλα, σημειώνει ότι οι γονείς δεν πρέπει να δεχθούν τη μετακύλιση του κόστους των μέτρων ασφαλείας σε αυτούς.

Η κυρία Βαλαβάνη εξέφρασε αυτόν τον προβληματισμό, καθώς αυτή την περίοδο ξεκινούν οι μαθητικές εκδρομές και το δυστύχημα των Τεμπών είναι ακόμη νωπό.

Ακολουθεί η δήλωσή της:

«Είναι αυτές οι μέρες που ετοιμάζονται τα παιδιά μας για τις σχολικές εκδρομές που όλη τη χρονιά περιμένουν.. νέες εμπειρίες, φιλίες, πλάκες μεταξύ τους. Ανυπομονούν και είναι λογικό. Εμείς οι γονείς ανυπομονούμε και χαιρόμαστε μαζί τους.

Όμως ταυτόχρονα, και ιδιαίτερα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, σφίγγει η καρδιά και το στομάχι μας. Προβληματιζομαστε και ανησυχούμε, φοβόμαστε για την ασφάλεια των μετακινήσεων τους, σε πολλές περιπτώσεις μεγάλες αποστάσεις με παλιά ακατάλληλα λεωφορεία.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις άλλωστε που αυτοί οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, καθώς καθυστέρησαν ή και ακυρώθηκαν εκδρομές επειδή βρέθηκαν λεωφορεία που δεν πληρούσαν τους όρους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, καλούμαστε να πληρώσουμε επιπλέον χρήματα για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η εκδρομή με ασφάλεια.

Οι γονείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη λογική «πάμε κι όπου βγει», πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις ζωές των παιδιών μας, ούτε να γινόμαστε μπαλάκι για την ευθύνη της μεταφοράς των παιδιών μας, όχι μόνο στις εκδρομές αλλά και στις καθημερινές μετακινήσεις από και προς το σχολείο. Δεν πρέπει να ανεχτούμε τη μετακυλιση του κόστους των μέτρων ασφαλείας στους γονείς.

Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να τηρηθεί ο έλεγχος που προβλέπεται για την ασφάλεια των εκδρομών.

Είναι επίσης αναγκαίο σήμερα όλες οι εκδρομές να είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές και να συνδυάζονται παράλληλα στο πλαίσιο πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και αθλητικών προγραμμάτων.

Αυτά τα ζητήματα ανέδειξε το ΚΚΕ και πρόσφατα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.

Θέλουμε τα παιδιά μας να μπορούν να κάνουν όνειρα για το σήμερα και το αύριο, να είναι ασφαλή και να γεμίζουν με όμορφες εμπειρίες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Για αυτό οι γονείς έχουμε κάθε λόγο να μπούμε μπροστά, να οργανώσουμε την πάλη για όσα έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας! Να ενισχυθεί το ΚΚΕ και εκλογικά στις 21 Μάη που είναι δύναμη αλήθειας, διεκδίκησης, ανατροπής της καθημερινότητας που μας γεμίζει άγχος και ανασφάλεια!».

Διαβάστε επίσης: Χωρίς λεωφορεία – τρόλεϊ και σήμερα λόγω 5άωρης στάσης εργασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ