Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

24ωρη απεργία στους Δήμους τη Μ. Δευτέρα

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν τη Μεγάλη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ζητούν μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις και την ανάκληση των διώξεων αιρετών, όπως των δημοτικών συμβούλων Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι δεν άσκησαν ένδικα μέσα σε βάρος εργαζομένων που δικαιώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις.

Την ίδια μέρα, στις 10πμ, η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη, από όπου θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ και στη συνέχεια προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου με κυρίαρχα αιτήματα αφενός την κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» (άρθρο 37, ν.4951/2022), η οποία υποχρεώνει τους δήμους και τις περιφέρειες να εξαντλούν κάθε ένδικο μέσο κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν εργασιακές διεκδικήσεις εργαζομένων, αφετέρου την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων- συμβασιούχων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) σε πρόσφατη συνεδρίασή της υιοθέτησε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Δημητρίου για απόσυρση του άρθρου 37 καθώς και για καταδίκη της πειθαρχικής παραπομπής 27 δημοτικών συμβούλων.

Η εν λόγω διάταξη, τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εντάσσεται στην κυβερνητική «λογική της διοικητικής και λειτουργικής απαξίωσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να καταστούν εύκολη “λεία” στα νύχια των ιδιωτών που καραδοκούν με στόχο το εύκολο και σίγουρο κέρδος».

«Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται», σημειώνει, «είναι επίκαιρο και επιτακτικό. Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Διαβάστε επίσης: Κλήση σε απολογία δημοτικών συμβούλων για τους συμβασιούχους – Συμβολικό κλείσιμο του Δήμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ